Drewno Napisano 6 Grudzień 2015 Autor Share Napisano 6 Grudzień 2015 pytanie jak w tytule,czy ktoś posiada wiedzę na temat tej budowli?co to było?budowle znajdują się w parku pilczyckim nieopodal stawu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drewno Napisano 6 Grudzień 2015 Autor Share Napisano 6 Grudzień 2015 tak oto wygląda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drewno Napisano 6 Grudzień 2015 Autor Share Napisano 6 Grudzień 2015 we wnętrzu jest pełno liści i śmieci lecz w odległości około 20 metrów w linii prostej znajduje się kolejna budowla o nieco szerszym wejściu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drewno Napisano 8 Grudzień 2015 Autor Share Napisano 8 Grudzień 2015 2 wejście Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drewno Napisano 22 Styczeń 2016 Autor Share Napisano 22 Styczeń 2016 jak by tak usunąć te śmieci z środka po cichu..kto wie gdzie te zejścia prowadzą..jedni twierdzą że owymi zejściami można dojść do Szkoły przy ul Koszykarskiej,inny że w tym parku są olbrzymie schrony..kto wie.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mm.werwolf Napisano 28 Styczeń 2016 Share Napisano 28 Styczeń 2016 Zejście do kanału burzowego. U mnie są identyczne i co kilkanaście metrów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylwolow Napisano 31 Styczeń 2016 Share Napisano 31 Styczeń 2016 Zejścia do schronów nie były by z cegły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mm.werwolf Napisano 1 Luty 2016 Share Napisano 1 Luty 2016 99% że są to stare wejścia do kanału/ów burzowego/ych.W Mikołowie, przy jednej z fabryk są identyczne zejścia z drabinkami do kanału burzowego. Niektóre są odnowione, obetonowana, a inne w takim stanie jak na Twoich zdjęciach.Naliczyłem ostatnio 7 takich zejść, część jest drożna. Kanał częściowy odnowiony: część do fabryki, a reszta murowana cegłą. Poszukaj czy dalej nie ma podobnych zejść. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drewno Napisano 3 Luty 2016 Autor Share Napisano 3 Luty 2016 szukałem i nie mogę znaleźć na internecie planów kanałów burzowych we Wrocławiu...znalazłem tylko te dwa zejścia..dziwi mnie trochę fakt że staw jest w pobliżu i że w parku są te zejścia,czy na pilczycach też jest tam mocno rozwinięta infrastruktura kanałów burzowych jak w centrum..dziwi mnie troszkę fakt ich budowy skoro pilczyce długo pozostawały wioską na której za dużo nie było.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MusicURlooking4 Napisano 1 Kwiecień 2016 Share Napisano 1 Kwiecień 2016 A jednak chyba są takie plany:http://gis.um.wroc.pl/imap/?gpmap=gp18niektóre nawet z lat 1871-1910http://dolny-slask.org.pl/mapy/wroclaw/1911_2/breslau_1911.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.