Skocz do zawartości

Nel tornado czy storm do xterki 705

porta29

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam

Grubo zastanawiam się nad dokupieniem nowej cewki do mojego minelaba 705. Naczytałem sie wiele o cewkach NEL (w grę wchodzą wyłącznie wersję 18,75kHz) i obstawiam storm albo tornado. ten drugi ze względu na to że jest lżejszy. pytanie brzmi która cewka będzie lepsza na drobnicę. Z tego co podają dystrybutorzy tornado ustępuje stormowi pod względem głębokości ale ma za to większą czułość na małe przedmioty. Gdzie tu prawda? i czy ktoś zna temat z autopsji?

Pozdrawiam
Napisano
To wszystko prawda. Jak zadzwonisz do dystrybutora to Cię racjonalnie przekona do TORNADO.
Powiem krótko - te cewki to kule u nogi", są ciężkie jak diabli. Ja wybrałem właśnie tornado i po całym dniu mam ochotę ją wysłać w kosmos. Ręka nie ma lekko, a mięczak nie jestem. Teraz byłbym mądrzejszy i bym wziął NEL HUNTER tego wieloczęstotliwościowego ( 3 cewki w jednej). Na plaże i śmietniki mam również SHARPSHOOTER'a i z nią można chodzić do woli. Nic nie czujesz zmęczenia.
Ogólnie lubię obydwie ale nie wyobrażam sobie założyć coś jeszcze cięższego na koniec kija.
Napisano
To znaczy że wybiorę Tornado. Dzięki za odpowiedź. A co jeśli chodzi o osiągi? głębokie dołki kopiesz? jak małe rzeczy potrafi wykryć?
Napisano

Dołki kopiesz tak głęboko jak leży to co wykopujesz ;-)
Mój Tornado jest 7,5 kHz i wiele razy znajdowałem rzeczy wielkości pokrętła od zegarka naręcznego. Głębokości różnie. To co na obrazku dziś wykopałem z ok 20-25 cm i sygnał był bardzo fajny czytelny. Zdarzało się już kopać dołki na głędokość 1,5 łopatki fiskarsa (więc ok 1,2m) za jakimiś miskami. O i właśnie chełm też z takiej głębokości wyciągnąłem - ładnie bił na kolor.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie