sosnowisko1 Napisano 20 Listopad 2015 Autor Napisano 20 Listopad 2015 WitamPoszukuję wszelkich informacji na temat używanych w II RP, w Wojsku Polskim pił silnikowych spalinowych, elektrycznych.PozdrawiamA...j
sosnowisko1 Napisano 24 Listopad 2015 Autor Napisano 24 Listopad 2015 WitamSprecyzuję. chodzi mi o piłę silnikową produkowaną w latach trzydziestych w Katowicach w fabryce należącej do Gustawa Różyckiego ps. MOJ". To ten sam, który produkował motocykle oraz sprzęt dla górnictwa. Wiem, że część informacji zawarta jest w książce Saperzy Polscy 1918-1939" - jeśli ktoś posiada, poprosiłbym o skan stron opisujących piły oraz zdjęcia pił tam umieszczone. Wiem, że fabryka przetrwała do dziś jednak, w fabryce twierdzą, że nie posiadają dokumentacji, za wyjątkiem jednej ulotki reklamowej. Może macie jakieś pomysły, gdzie szukać informacji.PozdrawiamA...j
jaro63 Napisano 29 Listopad 2015 Napisano 29 Listopad 2015 Polecam WLU nr 70. Adam Jońca - Saperzy kolejowi cz.1. Strona 49. :)
sosnowisko1 Napisano 3 Grudzień 2015 Autor Napisano 3 Grudzień 2015 Witamjaro63Serdecznie dziękuję za podpowiedź -spróbuję nabyć.PozdrawiamAndrzej
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.