jaim Napisano 30 Październik 2015 Autor Share Napisano 30 Październik 2015 Witam.Mam pytanie ..zawsze myślałem że tego typu medaliki malowane na szkle są z czasów gdzie nie stosowano ,,punc'' ale teraz widzę że sie myliłem ..w takim razie jak można datować tą znajdke .Ps. prosze o jakieś linki gdzie można sie dowiedzieć coś na tego typu wyroby -to jest medaliki malowane ręcznie na szkle itp.Dziękuje za poświęcony czas , pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaim Napisano 2 Listopad 2015 Autor Share Napisano 2 Listopad 2015 ..dzięki dla wszystkich co poświęcili czas w próbie identyfikacji oraz znalezienia jakichkolwiek źródeł na temat tego typu medalików.Popytałem na forum antykwariatu zajmującego się srebrami carskimi oraz porcelana , cytuje odp:,, Medalik ma oprawę wykonaną ze srebra próby 875/1000 wykonany w petersburskim okręgu w latach 1908-1917Złotnika nie znalazłem ,probierzem był Aleksandr Wasiliewicz Romanow .Zdjęcie jest bardzo słabej jakości,ale moim zdaniem to jest emalia.''ps. Może jeszcze zidentyfikuje złotnika bo punca jest odwrócona (nie M I , a I.W.) to mogło wprowadzić w błąd Pana Mariusza.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.