MrV Napisano 22 Wrzesień 2015 Autor Share Napisano 22 Wrzesień 2015 Kopania na pozycjach CK ciąg dalszy.Okrągła odznaka/wpinka/odznaczenie, ucho + szpilka. Średnica 12 mm (dwanaście), materiał - prawdopodobnie srebro. Na awersie popiersie Franciszka Józefa, po lewej stronie napis FRANC.IOS, na rewersie data: 1914. Materiał to prawdopodobnie srebro (przebija żółta patyna).Czy jest to wpinka pamiątkowa za którąś z kampanii 1914 roku? A może miniaturka którejś, lub ozdoba czapki? Jeśli szanowni Koledzy dysponują informacjami na temat przedmiotu, będę niezmiernie wdzięczny za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrV Napisano 22 Wrzesień 2015 Autor Share Napisano 22 Wrzesień 2015 Wspominana druga strona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrV Napisano 1 Październik 2015 Autor Share Napisano 1 Październik 2015 Odświeżam. Może ktoś jednak spotkał coś podobnego? Nie znalazłem niczego, co choćby trochę przypominało znajdkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrV Napisano 2 Październik 2015 Autor Share Napisano 2 Październik 2015 Znalazłem w internecie miniaturę krzyża dekoracyjnego na 60 lecie panowania cesarza. Rysunek awersu wydaje się być identyczny, daty na rewersie wykonane w tym samym stylu. Stwierdzam więc, że moja znajdka to miniatura jakiejś dekoracji związanej z FJI i 1914 rokiem (udaje się nieco zawęzić poszukiwania). Gdyby jakiś Kolega dysponował informacjami/katalogami na ten temat, byłbym wdzięczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrV Napisano 20 Styczeń 2016 Autor Share Napisano 20 Styczeń 2016 Odświeżam, może ktoś jednak spotkał taką miniaturę odznaczenia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.