skorp92 Napisano 25 Sierpień 2015 Autor Share Napisano 25 Sierpień 2015 Witam otóż wkładając monetę do kąpieli w elektrolizie byłem pewien że pod twardą warstwą piasku itp. znajduje się jakiś niemiecki fening. Chodzi tutaj o monetę po lewej stronie. Moneta po prawej jest dla porównania gdyż kiedyś w takim stanie ją znalazłem i nie ingerowałem w jej obecny stan.Moneta po lewej stronie była około 15 minut w kąpieli w roztworze sody oczyszczonej i wody. Materiałem do zżarcia" był stalowy gwóźdź.Przechodząc do sedna chciałbym się dowiedzieć czy zostawić tą monetę w takim stanie w jakim już jest czy coś jeszcze majstrować typu przetrzeć czymś i do szafki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skorp92 Napisano 25 Sierpień 2015 Autor Share Napisano 25 Sierpień 2015 Druga strona. Liczę na Waszą pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
april_86 Napisano 26 Sierpień 2015 Share Napisano 26 Sierpień 2015 patyna nie jest równomierna ani ładna... przeczyść płynem Argentum, będzie pięknie błyszczeć a nie będzie uszkodzona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.