Szaman9 Napisano 20 Sierpień 2015 Autor Share Napisano 20 Sierpień 2015 witam wszystkich , czy jest jakakolwiek szansa rozszyfrowac , co to za moneta była . z tej strony nic nie widac raczej . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szaman9 Napisano 20 Sierpień 2015 Autor Share Napisano 20 Sierpień 2015 jedyne co pozostało , to ten herb i obok literki - N , a może INL , IML , nie wiem , a nie chcę wprowadzac w błąd . Raczej liczę na to , że ktoś po prostu,gdzieś widział coś podobnego , lub ma i mi odpowie , nie jestem w stanie sam sobie pomóc , bo nie wiem nawet jak zacząc szukac . dzięki i obfitości wszystkim . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szaman9 Napisano 20 Sierpień 2015 Autor Share Napisano 20 Sierpień 2015 ps. oczywiście obok to 1 grosz . i wygląda jakby to były dwa herby pod skosem do siebie przyległe . pozdrawiam . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zozu Napisano 20 Sierpień 2015 Share Napisano 20 Sierpień 2015 Moneta kojarzy mi się z jakąś odmianą szóstakaJana Kazimierza (1649-1668).http://www.zbior.com/nowa%20polska%202013/Jan%20Kazimierz%20%281649-1668%29/Monety%20Koronne/Szostaki%20Koronne/index.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zozu Napisano 20 Sierpień 2015 Share Napisano 20 Sierpień 2015 To jednak nie będzie to- szóstaki były srebrne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szaman9 Napisano 20 Sierpień 2015 Autor Share Napisano 20 Sierpień 2015 dzięki za próbę , coś , gdzieś blisko , nie wiem jaka była , bo zjechałem ją solanką ( a ona barwi na czerwono monety , czy wyciąga z nich miedź , coś w tym stylu ) i poprawiłem Argentumem , była tak zajechana , że obojętne mi było , chciałem tylko wiedziec , co to mogło byc , cóż może się uda , może nie , w każdym bądź razie dzięki i obfitości . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.