Szwagier1 Napisano 6 Lipiec 2015 Autor Share Napisano 6 Lipiec 2015 Witam wszystkich serdecznie,czy ktoś będzie mi wstanie rozszyfrować to cudo?Z góry dziękuję i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szaman9 Napisano 14 Lipiec 2015 Share Napisano 14 Lipiec 2015 moim skromnym zdaniem , jest to żeton deputatowy wypuszczony przez jakiś majątek ziemski dla służby pałacowej i pracowników. W tym przypadku na artykuły spożywcze, mleko chude, tłuste i masło . 1 litr - ltr . Majątek prawdopodobnie na literę A ( poszukaj starej nazwy tej miejscowości wz której on jest lub pierwszej najbliższej ) , a wiek , ciężka sprawa jak dla mnie , funkcjonowały praktycznie od XVII w. do lat 50-tych XX w. , myślę , że w tym przypadku coś koło XIX wieku mamy do czynienia , ale niech ktoś mnie poprawi , bo 100 procent nie daję . pozdrawiam . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.