Ułan23 Napisano 1 Lipiec 2015 Autor Share Napisano 1 Lipiec 2015 Witam powklejam wam parę fotek jak teraz aktualnie wygląda lotnisko poniemieckie z którego wystartował i rozbił się do Jeziora Trzebuń dwudziestoczteroletni sierżant Ernst Pleines na Messerschmitt Bf 109 G6.Którego wrak wyciągneła Fundacja „Polskie Orły”Przepraszam za Małe fotki lecz była wysoka rozdzielczosc i po zmniejszeniu tak wyszło,dla zainteresowanych oryginały na priva mogę przesłać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ułan23 Napisano 1 Lipiec 2015 Autor Share Napisano 1 Lipiec 2015 Odkąd pamiętam na tym terenie nigdy nie stała woda,tyle lat po wojnie a widocznie wszystko działa jak należy,odwadnianie,studzienki.Itp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ułan23 Napisano 1 Lipiec 2015 Autor Share Napisano 1 Lipiec 2015 Od strony widocznych drzew biegnie droga,po lini prostej od nich znajduje sie jezioro Trzebuń mapka:http://1.bp.blogspot.com/-VfRANtBP5mA/U4bg-v6qxMI/AAAAAAAABVQ/3ACKL_8hEzg/s1600/jaworze_gabbert.JPG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ułan23 Napisano 1 Lipiec 2015 Autor Share Napisano 1 Lipiec 2015 Jedna ze studzienek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ułan23 Napisano 1 Lipiec 2015 Autor Share Napisano 1 Lipiec 2015 Bunkry(stanowiska)Ochrony Lotniska(Tak podejrzewam)Są juz wspomnieniem w tym badz tamtym roku zostały wysadzone.Było ich jak dobrze pamietam cztery.Były wysadzone wczesniej chyba w czasie wojny,lecz tylko miały naruszoną górną konstrukcje(Dach). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ułan23 Napisano 1 Lipiec 2015 Autor Share Napisano 1 Lipiec 2015 W tym miejscu przy drodze znajdowały się zachowane schody do Domu,(Jakiego nie wiem?Kogoś z wojskowych badz obiekt jakiś,zwiazny z lotniskiem)pieknie wyżłobione,dziś ich szukałem i znalazłem resztki czerwonej cegły i dół!!!(Nawet je wysadzili) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ułan23 Napisano 1 Lipiec 2015 Autor Share Napisano 1 Lipiec 2015 A to do speców kiedyś ze znajomym domyślałem sie do czego to słuzylo.Drugie jest pare metrów dalej symetryczne do tego.I takie przypuszczenia że do przyczepiania samolotów jak je testowali Itp,jakich?(Niemieckich:-) )Zaraz następna fotka i zobaczycie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ułan23 Napisano 1 Lipiec 2015 Autor Share Napisano 1 Lipiec 2015 Od drzew do tego miejsca,spece niech sie wypowiedza,sam jestem ciekaw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ułan23 Napisano 1 Lipiec 2015 Autor Share Napisano 1 Lipiec 2015 Stalowe mocowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ułan23 Napisano 1 Lipiec 2015 Autor Share Napisano 1 Lipiec 2015 Cd ...w trawie nie mogłem znalesc,myslalem ze i je wysadzili. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ułan23 Napisano 1 Lipiec 2015 Autor Share Napisano 1 Lipiec 2015 Cd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ułan23 Napisano 1 Lipiec 2015 Autor Share Napisano 1 Lipiec 2015 Cd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ułan23 Napisano 1 Lipiec 2015 Autor Share Napisano 1 Lipiec 2015 Cd..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ułan23 Napisano 1 Lipiec 2015 Autor Share Napisano 1 Lipiec 2015 Takie coś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ułan23 Napisano 1 Lipiec 2015 Autor Share Napisano 1 Lipiec 2015 W tym miejscu gdzie zaznaczyłem prawdopodobnie mieściły się warsztaty lecz tego nie sprawdziłem;-)Lecz jak bedzie okazja,zajrze tam czy sa jakies fundamenty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ułan23 Napisano 1 Lipiec 2015 Autor Share Napisano 1 Lipiec 2015 Messerschmitt Bf 109 G6 po wydobyciu http://www.pobitwie.pl/index.php/lotnictwo/94-wydobycia-w-polsce-sprzet-latajacy-niemiecki/153-me-109-jezior-trzebun.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ułan23 Napisano 1 Lipiec 2015 Autor Share Napisano 1 Lipiec 2015 Troche Historii http://dramburg.blogspot.com/2014/05/lotnisko-w-jaworzu-flugplatz-gabbert.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ułan23 Napisano 1 Lipiec 2015 Autor Share Napisano 1 Lipiec 2015 Obok byłego lotniska znajduję się Jaworze - ośrodek szkolenia pododziałów rozpoznawczych i specjalnych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ułan23 Napisano 1 Lipiec 2015 Autor Share Napisano 1 Lipiec 2015 Miłego ogladania i czytania,jak cos ktos wie i chce sie wypowiedziec niech pisze.Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ułan23 Napisano 2 Lipiec 2015 Autor Share Napisano 2 Lipiec 2015 Po renowacji http://facet.interia.pl/obyczaje/historia/news-messerschmitt-wrocil-do-krakowa,nId,1543662 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.