Skocz do zawartości

Lotnisko w Jaworzu (Flugplatz Gabbert)

Ułan23

Rekomendowane odpowiedzi

Witam powklejam wam parę fotek jak teraz aktualnie wygląda lotnisko poniemieckie z którego wystartował i rozbił się do Jeziora Trzebuń dwudziestoczteroletni sierżant Ernst Pleines na Messerschmitt Bf 109 G6.Którego wrak wyciągneła Fundacja „Polskie Orły”Przepraszam za Małe fotki lecz była wysoka rozdzielczosc i po zmniejszeniu tak wyszło,dla zainteresowanych oryginały na priva mogę przesłać.

Od strony widocznych drzew biegnie droga,po lini prostej od nich znajduje sie jezioro Trzebuń mapka:http://1.bp.blogspot.com/-VfRANtBP5mA/U4bg-v6qxMI/AAAAAAAABVQ/3ACKL_8hEzg/s1600/jaworze_gabbert.JPG

Bunkry(stanowiska)Ochrony Lotniska(Tak podejrzewam)Są juz wspomnieniem w tym badz tamtym roku zostały wysadzone.Było ich jak dobrze pamietam cztery.Były wysadzone wczesniej chyba w czasie wojny,lecz tylko miały naruszoną górną konstrukcje(Dach).

W tym miejscu przy drodze znajdowały się zachowane schody do Domu,(Jakiego nie wiem?Kogoś z wojskowych badz obiekt jakiś,zwiazny z lotniskiem)pieknie wyżłobione,dziś ich szukałem i znalazłem resztki czerwonej cegły i dół!!!(Nawet je wysadzili)

A to do speców kiedyś ze znajomym domyślałem sie do czego to słuzylo.Drugie jest pare metrów dalej symetryczne do tego.I takie przypuszczenia że do przyczepiania samolotów jak je testowali Itp,jakich?(Niemieckich:-) )Zaraz następna fotka i zobaczycie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie