Tiger6 Napisano 11 Czerwiec 2015 Autor Share Napisano 11 Czerwiec 2015 witam! Znalazłem niedawno taki oto medalik z czterolistną koniczyną z jednej strony a z drugiej strony posiada jakby napis IHS w 7 ramiennej gwieździe. Materiał z którego jest wykonany to najprawdopodobniej srebro, a jego średnica wynosi ok 20-21mm. Czy ktoś z kolegów jest w stanie rozpoznać co to za medalik i z jakiego okresu pochodzi?? Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tiger6 Napisano 11 Czerwiec 2015 Autor Share Napisano 11 Czerwiec 2015 I druga strona owego medalika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tiger6 Napisano 19 Czerwiec 2015 Autor Share Napisano 19 Czerwiec 2015 Podbijam, widział ktoś kiedyś coś podobnego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrV Napisano 19 Czerwiec 2015 Share Napisano 19 Czerwiec 2015 Ja tylko powiem tyle, że to nie koniczyna, tylko stylizowany krzyż. Sugeruje to położenie ramion względem ucha. Medalik religijny oczywiście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zuki Napisano 19 Czerwiec 2015 Share Napisano 19 Czerwiec 2015 Podobny motyw na guziku.http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=737578 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tiger6 Napisano 20 Czerwiec 2015 Autor Share Napisano 20 Czerwiec 2015 Rzeczywiście całkiem możliwe, że jest to motyw krzyża ale nigdzie w google nie mogę znaleźć podobnego żeby dowiedzieć się czegoś więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.