Omasz Napisano 27 Maj 2015 Autor Napisano 27 Maj 2015 Otóż od pewnego czasu w moim klaserze zalega pewna niezidentyfikowana bliżej monetka/żeton.Średnica monetki to ok. 22mm. Grubość 1,5 -2 mm. Materiał miedź.Na pierwszym zdjeciu widać coś jakby herb/tarczę. Na drugim coś przypominającego okrąg ?Sama monetka pochodzi z rejonów Śląska.Zdaję sobie sprawę, że moneta jest w fatalnym stanie i wiele przeszła.Ze swojej strony postarałem się o możliwie dokładne i ostre zrzuty.Bardzo proszę o pomoc w identyfikacji tej monetki/żetonu/falsu :).Pozdrawiam.
Omasz Napisano 27 Maj 2015 Autor Napisano 27 Maj 2015 Kombinowałem w tym kierunku. Jednak górna krawędź tarczy znajduje się na samej górze. Innymi słowy tarcza/herb znajduje się na mniej więcej całej wysokości monetki. Ponadto sama monetka zdaje się nie być idealnie okrągła. Inna sprawa, że moga przejść jakiś pożar o którym nie wiem i mogła utracić oryginalny kształt + pęknięcia.
Omasz Napisano 27 Maj 2015 Autor Napisano 27 Maj 2015 Obróciłem monetkę by pokazać że ta prostokątna struktura tarczy/herbu idzie całą wysokością monetki.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.