Skocz do zawartości

guzik , wpinka ?

Rekomendowane odpowiedzi

a zaczepione było na na czymś metalowym , dla tego skorodował pewnie , tu widac blaszkę 0,5 mm przez którą to przechodzi . tez dziwne , że guzik , na czymś metalowym , nie spotkałem się chyba jeszcze . śliczne dzięki i obfitości w trafieniach .

Zbyt prymitywnie zrobione na coś seryjnego.
Najpewniej w gizku urwało się uszko,a że był potrzebny to jakis chłopina przkłuł go gwożdziem i dorobił uszko z drutu.
Guzik mógł przypłynąć do Polski na jakimś płaszczu z demobilu, w ramach powojennej pomocy UNRA.

masz rację , guzik był seryjny tylko , ktoś go przerobił , są dwa otworki z przodu na ten zaczep i ewidentnie jest pod spodem blaszka przez którą on przechodzi i to jest dla mnie dziwne , po co i na czym była ta blaszka z tym guzikiem . a skąd przybył nie mam pojęcia , dobry masz trop z tym płaszczem , , , może , ja tak głupio myślę , mógł niemiecki żołnież go wziąśc i tak go przerobic w czasie II w.ś. nie było nigdzie daty , ale po stanie tego guzika mógłbym uwieżyc , że to tamte czasy i , że go zgubił , czy to niemożliwe raczej ? ? ( a znalazłem tam jedną przeróbkę z czasów II w.ś. , która też nie miała prawa się tam znajdowac i pewnie przyszła tam z tym samym żołnierzem , he,he ) . dzięki i powodzenia .

dzięki i dzięki , że mnie nie pojechaliście za te moje fantazje , źle je trochę sformułowałem , bo nie ma nigdzie daty tego guziczka , bynajmniej ja nie widzę i chodziło mi o to , czy był taki FD w czasie II w.św. i czy byli tacy amerykanie w Europie , w Polsce w czasie tej wojny , bo jeżeli nie , to jedyne wyjście , że przypłynął na jakimś płaszczu z demobilu i ktoś go z chłopów przerobił jak mu odpadło zaczepienie a potem na pewno zgubił go przy rozrzucaniu gnoju na polu . ? pozdrawiam i obfitości .

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie