czarekg1 Napisano 19 Maj 2015 Autor Share Napisano 19 Maj 2015 Witam ! Nie wiedziałem gdzie to umieścić, ale chyba jednak tu :-)). Dzisiaj rozmawiałem sobie dość długo z pewnym oficerem ŻW. No i naszła mnie taka refleksja : czy nazwa używana w Polsce ( formalna ) - Żandarmeria Wojskowa nie jest przypadkiem pleonazmem ?? Innej żandarmerii u nas przecież nie ma. Wiem.... drobiazg, ale jednak..Jak Koledzy sądzą ?Pozdrawiam uprzejmieCzarek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
J23 Napisano 19 Maj 2015 Share Napisano 19 Maj 2015 Zerknij na stronę ŻW,i będziesz wiedział dlaczego jest taka nazwa.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarekg1 Napisano 20 Maj 2015 Autor Share Napisano 20 Maj 2015 No zerknąłem ( zresztą nie pierwszy raz ) . Może czegoś nie wychwytuję, ale nijak na tej stronie wytłumaczenia nie widzę. W dziale Historia ?? Pozdrawiam uprzejmieCzarek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.