vanderkoval Napisano 16 Kwiecień 2015 Autor Share Napisano 16 Kwiecień 2015 Witam,wstawiłem tutaj,ale nie wiem czy aby dobrze rozszyfrowałem.Z jednej strony herb jakby pruski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vanderkoval Napisano 16 Kwiecień 2015 Autor Share Napisano 16 Kwiecień 2015 Druga strona,to widoczna głowa kobiety.Z jakiego to jest materiału zrobione,czy da się to jakoś odczyścić i oczywiście czy w ogóle to jest moneta,jak tak to jaka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vanderkoval Napisano 16 Kwiecień 2015 Autor Share Napisano 16 Kwiecień 2015 Są tam jeszcze jakieś napisy,ale niestety nie zdołałem ich rozszyfrować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zozu Napisano 17 Kwiecień 2015 Share Napisano 17 Kwiecień 2015 Wielka Brytania.Nie wiem jaki to nominał, ale spróbuj poszukać w tym kierunku, link:http://museumvictoria.com.au/collections/items/53305/coin-halfcrown-queen-victoria-great-britain-1844 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vanderkoval Napisano 17 Kwiecień 2015 Autor Share Napisano 17 Kwiecień 2015 Faktycznie bardzo podobna,nawet chyba wzorowana na takiej bo i napisy by się zgadzały,ale herb mi nie pasuje do żadnej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vanderkoval Napisano 17 Kwiecień 2015 Autor Share Napisano 17 Kwiecień 2015 Co to są za nominały,widziałem że są tam Indyjskie,Kanadyjski i Brytyjskie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zozu Napisano 17 Kwiecień 2015 Share Napisano 17 Kwiecień 2015 Tu znajdziesz opis brytyjskiego systemu monetarnego:http://pl.wikipedia.org/wiki/Pieni%C4%85dze_brytyjskie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.