we_garrett Napisano 12 Kwiecień 2015 Autor Napisano 12 Kwiecień 2015 Witam wszystkich Forumowiczów. Kupiłem nowy wykrywacz Garrett AT-PRO (wcześniej chodziłem z EuroAce). Zrobiłem na AT-PRO ok. 40-50h godzin i od początku nie mogę ogarnąć tematu i wkurzam się na maszynę. Wykrywacz tłucze jak porąbany dosłownie dyskoteka zero stabilności cyfry na identyfikacji 12, 54, 87,43, 29 cały przegląd, zlepek dźwięków nie do rozróżnienia.. Ustawienia: tryb pro - zero, iron disc: od 20 do 30 rożnie. Czasem oczywiście jest stabilny sygnał ale cześciej dyskoteka. Na trybie standard jest trochę lepiej (bo są gongi ale tez nie podaje dokładnie i trudniej namierzyć np. monetę) ale też czasem dostaje szajby.. Czasem dźwięk w jest taki jak by się wykrywacz dławił i nie mógł podać konkretnego tonu jak by się nie mógł zdecydować, co ma podać w danym momencie. Dajcie Koledzy znać, bo jestem bliski żeby go czasem roztrzaskać na drzewie lub sprzedać czym prędzej! Z góry dzięki z odpowiedzi.
we_garrett Napisano 13 Kwiecień 2015 Autor Napisano 13 Kwiecień 2015 Może jest ktoś z pomorza zachodniego i ma taki sprzęt to chętnie się umówię na wspólny wypad żeby coś podpowiedział, doradził.
zbigcho Napisano 13 Kwiecień 2015 Napisano 13 Kwiecień 2015 Być może masz podobny problem jak ja miałem ze swoim At-pro, po prostu się wzbudza, po powrocie z gwarancji jest dużo lepiej, chociaż na max czułości też czasami coś piknie. U mnie była to wina elektroniki.
zbigcho Napisano 13 Kwiecień 2015 Napisano 13 Kwiecień 2015 Jeśli Ci pomoże. http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=739036
QuintusKMT Napisano 13 Kwiecień 2015 Napisano 13 Kwiecień 2015 WitamMam podobny problem, ale tylko sporadycznie. Aczkolwiek mam wrażenie, że mu w tedy spada drastycznie głębokość wykrywania.Czy też warto odsyłać do serwisu czy może to być jakaś inna wina, np. zabrudzona wtyczka, jakiś luźny kabelek?Pytam gdyż to ostatnio sprawdzałem w terenie a wykrywacz dalej szalał.
we_garrett Napisano 13 Kwiecień 2015 Autor Napisano 13 Kwiecień 2015 Dziś poleciałem na pole po poradach kolegów z forum i sprawdziłem pare tematów. Chodziłem na pro i na standard. Trochę się chyba muszę podszkolić ze sprzętem. A bicie i dyskoteka wynika najcześciej z dużych i płytko umieszczonych stalowych najcześciej syfów. Zrobiłem pare testów. Zakopałem sreberko i biło na konkretny kolor z drobnymi odchyłkami. Zobaczymy jak będzie dalej. w razie czego zawsze są dwa lata gwarancji :) dzięki dla wszystkich kolegów za pomoc (szczególnie MarioAT i White88).
Paleo Napisano 20 Kwiecień 2015 Napisano 20 Kwiecień 2015 Z At pro trzeba się trochę osłuchać, więc się nie zniechęcaj. W moim egzemplarzu trzeba było zmniejszyć czułość o jedną kreskę, bo na max jest dyskoteka. Druga częsta przyczyna wzbudzania to brudna wtyczka lub słabo dokręcona śruba mocująca wtyczkę. Te styki chyba nie są zbyt przemyślane. Mam sprzęt trzy lata i nadal mnie trafia przy podłączaniu cewki:). Ja chodzę na pro zero bez dyskryminacji, efekty są najlepsze ale wymaga to osłuchania. Na totalnym śmietniku można ustawić dyskryminację żelaza na 20-30.
Gość Napisano 20 Kwiecień 2015 Napisano 20 Kwiecień 2015 Dziwne, ja zawsze mam czułość na max i jest stabilnie.
Paleo Napisano 20 Kwiecień 2015 Napisano 20 Kwiecień 2015 Pewnie zależy jak daną serię ustawili fabrycznie. Mój tak ma ale poza tym wszystko jest ok.
Gość Napisano 20 Kwiecień 2015 Napisano 20 Kwiecień 2015 Seria od numeru 510xxxx jest stabilniejsza, wcześniejsze miały problemy w europejskiej glebie i poprawiono oprogramowanie.
Paleo Napisano 20 Kwiecień 2015 Napisano 20 Kwiecień 2015 Mój ma już dobre numery, ale i tak lepiej funkcjonuje kreskę niżej:)
Gość Napisano 20 Kwiecień 2015 Napisano 20 Kwiecień 2015 Może ostatnia kreska to masz wyśrubowane nastawy w oprogramowaniu, powyżej stabilnej pracy, a u mnie poniżej.Może też gorzej zestrojona cewka z wykrywaczem. U kanarkowców często widzę że chodzą z jedną kreską poniżej.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.