Skocz do zawartości

Co ciekawego we Wrocławiu?

Gość Macu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Czy jest coś wartego obejrzenia we Wrocławiu?Chodzi o bunkry i systemy fortyfikacyjne.Oraz czy we Wrocławiu są jakieś zorganizowane grupy explorujące fortyfikacje z okresu IIWŚ?Za informacje z góry dziękuję.
Napisano
poszukaj w historii forum , jakiś czas temu była mapa podziemnego Wrocłąwia - ktoś ją zeskanował i podsyłał - ogólnie z fortyfikacjami - dostępnymi we Wrocławiu jest ciężko , może bunkry na strzegomskiej i grabiszyńskiej i ew handlowe podziemia PKP
Napisano
Czy mógłóbyś przesłac mi taką mapę na priv ?
Z góry dziękuję i pozdrawiam,
czaja
Napisano
witam. co do ciekawych miejsc we wroclawiu, to polecam dzielnice maslice" jest tam tak zwane zrzutowisko" po rosyjskie.moi kolesie wykopali tam troche sprzetu wojennego niemieckiego jak i polskiego z 39.z tego co wiem to i teraz tez troche sie tam znajduje fantow lecz coraz mniej.
Napisano
A szukał ktoś na wyspie Opatowickiej? Czy można znaleźć tam coś ciekawego, ostatnio znalazłem tam coś wyglądającego na ślady po okopach, ale jestem zupełnie świeży w militariach , więc mogę się mylić. No i bardzo mnie zaciekawił przewrócony słup chyba energ., z bardzo dziwnym fundamentem...
Napisano
Pulsak - chcesz te mapy czy nie, wysyłałem ci już 6 razy i ciągle wracają z powrotem. Podaj inny adres lub wyczyść skrzynkę pocztową bo jest przeładowana. Mapki mają ok. 2 MB.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie