kamilek35x Napisano 10 Kwiecień 2015 Autor Napisano 10 Kwiecień 2015 Witam.Szukam wykrywacza, który wykryje kabel miedziany.Od kilku lat chodzę z AVT 5196 i dopiero kilka dni temu zauważyłem, że nie łapie on większości kabli miedzianych.Ostatnio trafiłem w rejony, gdzie leży mnóstwo starych i grubych kabli miedzianych i w celach czysto zarobkowych postanowiłem trochę tam pokopać ale jak mówiłem mój wykrywacz ich nie widzi :)Teraz zastanawiam się nad czymś lepszym ale nie mam pewności czy przypadkiem większość wykrywaczy nie ma jakichś problemów z kablami miedzianym więc proszę o Wasze porady, doświadczenia.Ogólnie rzecz biorąc w AVT zmieniłem tylko tranzystor T1 i czytając różne fora o wykrywaczach PI nie wydaje mi się aby mój wykrywacz był uszkodzony, ponieważ łapie wszystko oprócz większości kabli miedzianych.Pozdrawiam
zuki Napisano 16 Kwiecień 2015 Napisano 16 Kwiecień 2015 Ostatnio trafiłem taką miejscówkę. Drut(nie kabel) miedziany ok 3-4mm grubości twardy ale kruchy z czarną patyną. Wykrywacz Solfernus.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.