Skocz do zawartości

x-terra 705 tryb prospecting a cewka

bakteria

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
dziwne jak to niestabila właśnie dostałem tą cewke kącentryczną wczśniej miłem DD ,omyłkowo wyśłaną zamiast kącentycznej taka pomyłka w sklepie ,ale troche znią pochodziłem ,teraz już na kącentyku super lekka ! niestabilna chyba żart nawet jak zachacze jakis krzak czy pukne w pniak niewzbudza się czego nie mogę powiedzieć o tym klocku DD Zastanawiam się jeszcze nad nel hunter ciekawe jakie ma zasięgi
Napisano
Dodam tutaj moje wczorajsze odkrycie apropos zasięgu. Otóż Nel Tornado rzeczywiście sięga głębiej o 2-3 cm niż 10,5 DD w przypadku płasko położonego 1 silber groschen, który służył mi za obiekt testów. Generalnie przy głębokości 23 cm moneta jest nie do namierzenia z marszu NEL'em - sygnał co prawda jest ale niestabilny i w 95% przemachnął bym go na polu. 10,5 DD nie widzi w ogóle tej monety przy 23 cm. Przy 25 cm obie cewki milczą. Oczywiscie Terra dostrojona do gruntu, tryb All metal, czułość 30 w przypadku obu cewek.

Teraz ciekawostka: przyszedł kolega z Tekneticsem Gamma 600 + cewka kopytko 10'' i przy 23 cm wykrywacz ryczał jak szalony - z marszu moneta namierzona bez problemu. Głębiej nie sprawdzałem gdyż łzy zalały mi oczy;) Czułość 95 - sygnał czysty bez przydzwięków - pierdzenia, które tak przeszkadzały mi w Tekneticsie.

Podsumowując jesienią wracam do Omegi z cewka 11DD. X-Terra choć bardzo przyjemna to nie ma startu w kwestii zasięgu do Tekneticsów, dodając do tego ergonomie to juz w ogole... Uwierzyłem gdy zobaczyłem:).
Napisano
ha ha ale marketing zrobiłeś Teknetiksowi!!! kompletne bzdury za wysokie progi komu ty lipę wciskasz ja od dawna biegam z x terra 705 testowałem każdą cewkę oryginalną moneta 5zł na 10,5 dd pewnym!!! sygnałem łyka z 32cm w glebie boratynka z 24cm-25cm trojak koronny z 35cm łyżeczka srebrna z 42cm, baterie zawsze na full tekneticsów wszyscy sie wyzbywają Bo to szajs jest a w dodatku ciągle coś piszczy. coś masz źle ustawione albo po prostu ściemniasz bo nigdy w reku x-terry nie trzymałeś :)
Napisano
Niestety moja opinia to wynik testu, ktorego sam jestem autorem. Wiem co widziałem:). Nie zamierzam nikogo przekonywac bo to nie ma sensu. Kazdy wybiera to co mu pasuje. Moja x-terra wypada slabiej niz gamma i to na obu cewkach w przypadku monet, ktore dla mnie sa najwazniejszym celem. Marketing to ma NEL gdyż zasieg mial wzrosnac prawie magicznie a dostalem 2 cm i obolaly biceps:). Proponuje kazdemu probowac jak najwiecej sprzetow aby przekonac sie co i jak. Miałem Garretty, Tekneticsy, teraz mam Minelaba i wiem, ze w tej kasie wracam do Omegi. Nie namawiam, nie przekonuje, ot taka informacja ode mnie:)
Napisano
Dzis x-teera wyłapała 1/48 einnen thaler 1773 ale chyba była płytko ,bo ładnie dzwoniła , z ciekawości zakopałem ją na 18cm i już nie był tak ładny dzwięk zukełnie inny ,czy to normalne a w powietrzu tak ładny dzwięk, Dodam jeszcze że teraz kopie dużo zlaza , z safari prawie wcale
Napisano
Ja tych sprzetów trochę przerobiłem nie chcę się chwalić ale mało kto na tym forum miał tych gratów tyle co ja monet na wyciągałem sporo ostatnio pare tygodni wstecz Fryderyk II Wielki talar 1784 łopata do końca plus jedna sipka z dna wykopku sygnał cichy ale bardzo czytelny wskazania 34 powtarzalny na cewce 10,5 DD spokojnie dużą monete wyciąniesz z 27-30 centów nie chcę się rozpisywać ale większość monet kul muszkietowych wytargałem x terra z końca łopaty miejscówka ta sama zawsze chodzę na sens 30 i nie mam żadnych problemów z wykrywką bardzo stabilna na Nelu jest głębsza i pole przemiatania większe kopie tylko konkretne sygnały powtarzalne ręka mnie nie boli bo to lekki sprzęt ciężki to GTI 2500 z Teknetiksem przygoda 1 tydzień odesłałem z powrotem do sklepu zasięgi podobne do xterry 505 ale zero przyjemności ciągle się rozstrajał myślałem że go połamie o pierwsze drzewo dlatego uważam że to szmelc a jetem wybredny
Napisano
505 nic bardziej mylnego 505 ma gorszy zasięg przed zakupem mojej 705 testowalem oba sprzęty i jest dosyć dużą różnica miedzy nimi na korzyść 705 pod względem glebokosci np w ustawieniach masz sens tylko do 20 a reszta juz nie jest tak istotna sondy są te same. Prospect podświetlanie pierdoly
Napisano
No i gra gitara. Kazdy wybiera sprzet pod siebie. Widac w moj system poszukiwan wpisane sa tekneticsy:). Motokrys10 chodzisz w teren ze sluchawkami?
Napisano
bakteria ma racje w 100% nie ma zadnej roznicy,zrob testy na tych samych cewkach a jako ciekawostke powiem Ci ze 305 bedzie taka sama jak 705,te trzy modele sa robione na jednej płycie
Napisano
I znowu klepiesz te farmazony poczytaj to się dowiesz że jednak jest mega różnica między 305, 505 a 705 albo kup sobie i sprawdz. Zanim coś napiszesz o Minelabie

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie