pawbia3115 Napisano 20 Marzec 2015 Autor Share Napisano 20 Marzec 2015 Witam,Mam taki medalik i nie mam pomysłu jak odzyskać chociaż częściowo jego blask. Proszę o poradę jak mogę go podczyścić skutecznie, do tej pory mydło i szczoteczka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawbia3115 Napisano 22 Marzec 2015 Autor Share Napisano 22 Marzec 2015 Dodaje zdjęcie awersu ponieważ wczesniej nie miałem mozliwości i ponawiam prośbę z pierwszego postu.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IgI Napisano 24 Marzec 2015 Share Napisano 24 Marzec 2015 Ciężki przypadek i zależy co chcesz uzyskać... Jeśli interesuje Cię pozbycie się zarazy, wyczyszczenie fanta do gołego metalu co może skutkować utratą szczegółów oraz pojawieniem się dziur i kraterów, to proponuję przeprowadzić elektrolizę ładowarką(zaraza i syf na wierzchu powinny odpaść po kilku godzinach, zostanie zdrowy metal). Jeśli elektroliza nie poskutkuje możesz spróbować serii krótkich kąpieli w kwasku cytrynowym albo ewentualnie punktowo na wżery nakładać fosol(zjada cynk i aluminium, trzeba być ostrożnym). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.