Senemedar Napisano 12 Marzec 2015 Autor Share Napisano 12 Marzec 2015 Proszę o informacje na temat tej srebrnej monety, wiem tyle..Pomorze pod panowaniem szwedzkim, Król Karol XI (1660-1697)Jaka mennica, co oznaczają te litery B A, itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Senemedar Napisano 12 Marzec 2015 Autor Share Napisano 12 Marzec 2015 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudylisek Napisano 12 Marzec 2015 Share Napisano 12 Marzec 2015 Mennica SzczecinLitery AB - moim skromnym zdaniem to są inicjały nadzorcy mennicy. Te same litery są na guldenie z 1681 roku, mennica Szczecin. Niestety nie mogę znaleźć informacji kto był wtedy nadzorcą mennicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudylisek Napisano 12 Marzec 2015 Share Napisano 12 Marzec 2015 Pomyliłem kolejność liter, poprawnie jest BA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meteor1 Napisano 12 Marzec 2015 Share Napisano 12 Marzec 2015 Szwagrzyk w swojej książce określa B.A. jako ieznany rytownik" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudylisek Napisano 12 Marzec 2015 Share Napisano 12 Marzec 2015 BA znalazłem jeszcze na wittenie z 1684 rokuhttp://wcn.pl/auctions/40/766 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.