Piastek Napisano 10 Marzec 2015 Autor Napisano 10 Marzec 2015 Witam, posiadam od dzisiaj ace 250 i jak to na początku mam problemy i pytania..Problem jest taki, że chodząc z wykrywką po trafie/liściach daje sygnał, kiedy stanę i chcę zbadać dokładnie sygnał ginie.Tak jest praktycznie cały czas..1 - Nie mam metalowych butów 2 - Kabel naciągnięty dosyć tak że to raczej nie to3 - Czułość Zmniejszona o 2 ostatnie słupki 4 - Dyskryminacja tez, w sumie nie wiem czy ma to coś do rzeczy.Chciałbym się dowiedzieć co jest przyczyną błędnych sygnałów i prosiłbym o ZDJĘCIE najlepszych według was ustawień tego wykrywacza. P.S - Śmigałem na różnych trybach
mhulka Napisano 10 Marzec 2015 Napisano 10 Marzec 2015 latam z kanarkiem-6-7 lat więc podpowiemczułość 2 kreski od max, tryb najlepszy 2 od góry-relicts ,dobre baterie alkaiczne lub akku pytanie sprzęt nowy czy używka -jak nowy i nie pomoże to wada fabryczna i gwarancja jak używka to sprawdź cewkę od spodu czy nie ma pęknięć -nawet najmniejsze może od wilgoci wzbudzać ja tak miałem kabel dobrze połapać co 10cm taśmą izolacyjną do sztycy ale objaw luźnego kabla jest inny tzn wzbudza się przy puknięciu cewką o krzak ,ziemię
Piastek Napisano 10 Marzec 2015 Autor Napisano 10 Marzec 2015 Nowy wykrywacz, dzisiaj przyszedł, no właśnie jak lekko nawet otrę o trawkę to zadzwoni, więc zrobię z tym kablem tak jak mowisz
Piastek Napisano 10 Marzec 2015 Autor Napisano 10 Marzec 2015 A możesz dać fotkę jak to u Ciebie wygląda? Na wyświetlaczuI jeszcze jedno pytanie co do twoich ustawień, jak z monetkami?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.