Skocz do zawartości

Proxima 1 a 2 a 3

malolat petka

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam proszę mi napisać jakie naprawdę są różnice między proximami wer. 1, 2, 3 . Czy jest ona naprawdę tak poprawiona ? Powiedzmy że chce chodzić ze standardową cewką i czy opłaca mi się zmieniać soft ?
Napisano
Wersja 1 ma inna trochę elektronikę niż 2.3.4.5 oraz usytuowanie i montaż w stelażu

Znowu v2 uchodzi za najstabilniejszą oraz ma inny typ głośników oddaję inny ton głosu dla niektórych przyjemniejszy (v2).

Kolejne wersje mają poprawki w sofcie, elektronice, zmieniony układ gniazda wtyku sondy (v5 - powrót do v1 gniazdo w puszce elektroniki), zmienione głośniki , dodana obsługa nowszych sond (od wersji v3)

Wersja v4 uchodzi za najmniej stabilną nawet była swego czasu wymieniana na gwarancji na cała kompletną elektronikę v5.

V5 ma również dodaną żerdź cewki wykonaną z włókna szklanego która zapewnia lepszą sztywność połączenia stelaż - cewka (teoretycznie mniej wzbudzeń)
żerdź dodawana obowiązkowo przy zakupie cewki 29 DD
Napisano
Jeśli faktycznie chcesz chodzić z standardową cewką szukaj v2 w dobrej cenie.

.. aczkolwiek cewka DD znakomicie nadaje się na drobnice typu czesanie pola za monetami poprzez rozkład jej pola elektromagnetycznego.
Napisano
Dokładnie o taką odpowiedz mi chodziło za co bardzo dziękuje . Mam już używaną proxime wersja 1,0 i powiedzmy że nie chcę zmieniać cewki i moje pytanie czy warto wysyłać i zmieniać soft ? odczuję różnice ? Dodam że ganiam po lesie a na pola bardzo sporadycznie zaglądam . Jeszcze raz dziękuje za pomoc i pozdrawiam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie