malolat petka Napisano 6 Marzec 2015 Autor Napisano 6 Marzec 2015 Witam proszę mi napisać jakie naprawdę są różnice między proximami wer. 1, 2, 3 . Czy jest ona naprawdę tak poprawiona ? Powiedzmy że chce chodzić ze standardową cewką i czy opłaca mi się zmieniać soft ?
AoT_Hunter_PL Napisano 7 Marzec 2015 Napisano 7 Marzec 2015 Wersja 1 ma inna trochę elektronikę niż 2.3.4.5 oraz usytuowanie i montaż w stelażuZnowu v2 uchodzi za najstabilniejszą oraz ma inny typ głośników oddaję inny ton głosu dla niektórych przyjemniejszy (v2).Kolejne wersje mają poprawki w sofcie, elektronice, zmieniony układ gniazda wtyku sondy (v5 - powrót do v1 gniazdo w puszce elektroniki), zmienione głośniki , dodana obsługa nowszych sond (od wersji v3)Wersja v4 uchodzi za najmniej stabilną nawet była swego czasu wymieniana na gwarancji na cała kompletną elektronikę v5.V5 ma również dodaną żerdź cewki wykonaną z włókna szklanego która zapewnia lepszą sztywność połączenia stelaż - cewka (teoretycznie mniej wzbudzeń)żerdź dodawana obowiązkowo przy zakupie cewki 29 DD
AoT_Hunter_PL Napisano 7 Marzec 2015 Napisano 7 Marzec 2015 Jeśli faktycznie chcesz chodzić z standardową cewką szukaj v2 w dobrej cenie... aczkolwiek cewka DD znakomicie nadaje się na drobnice typu czesanie pola za monetami poprzez rozkład jej pola elektromagnetycznego.
malolat petka Napisano 7 Marzec 2015 Autor Napisano 7 Marzec 2015 Dokładnie o taką odpowiedz mi chodziło za co bardzo dziękuje . Mam już używaną proxime wersja 1,0 i powiedzmy że nie chcę zmieniać cewki i moje pytanie czy warto wysyłać i zmieniać soft ? odczuję różnice ? Dodam że ganiam po lesie a na pola bardzo sporadycznie zaglądam . Jeszcze raz dziękuje za pomoc i pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.