wasik Napisano 16 Luty 2015 Autor Share Napisano 16 Luty 2015 Witam. chciałem poruszyć temat sposobu budowania okopów i ziemianek. Mianowicie jak rozróżniać ziemianki. Zauważyłem że ziemianki czasem znajdują się tuż przy linii głównej" okopów, a czasem od głównego okopu odchodzi dodatkowy okop, który prowadzi do ziemianki (lub grupy ziemianek). Czy to jest przypadek czy te ziemianki pełniły poprostu inne funkcje? Jak odróżnić stanowiska strzelnicze od ziemianek sypialnych". Kolejny temat to rodzaje okopów: czy jest jakiś podział z uwagi na funkcje i arodowość". Jestem laikiem w temacie(z góry przepraszam jeśli zawarłem w swoich pytaniach jakieś głupoty) a myślę że jest to interesujący wątek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasik Napisano 16 Luty 2015 Autor Share Napisano 16 Luty 2015 przykład okopu z odsuniętą dalej ziemianką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasik Napisano 16 Luty 2015 Autor Share Napisano 16 Luty 2015 zespół ziemianek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasik Napisano 16 Luty 2015 Autor Share Napisano 16 Luty 2015 stanowiska strzelnicze/ziemianki tuż przy głównym okopie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.