danielk Napisano 4 Luty 2015 Autor Share Napisano 4 Luty 2015 Witam. Uwierzcie mi, że od dwóch dni podejmuje próby w jej identyfikacji i NIC, zupełnie nie daje rady. Dlatego też liczę na Waszą pomoc. Dziękuje z góry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 4 Luty 2015 Share Napisano 4 Luty 2015 http://www.ricardo.ch/kaufen/muenzen/europaeische-muenzen/oesterreich/oesterreich-burgau-1-2-kreutzer-1772-g/v/an744361418/albohttp://en.numista.com/catalogue/pieces18697.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielk Napisano 4 Luty 2015 Autor Share Napisano 4 Luty 2015 Chciałbym dodać jedynie, że nie zamieszczam postu bo mi się nie chce i jestem leniem, ale na prawdę nie jestem w stanie w żaden sposób dokonać choćby przybliżonej jej identyfikacji. Jedynie co to początkowe litery składają się prawdopodobnie z K R W ( nie jestem pewien tego W) a na końcu natomiast I E też bezsprzecznie nie potwierdzam to tylko domysły. Jeśli to w jakikolwiek sposób przybliży lub zawęzi krąg poszukiwań to na awersie powyżej napisu tuż nad samym obrzeżem znajduje się prawdopodobnie wybita data trudna do odczytania ale wysnuwam że jest to 1712 bądź 1719-pewności żadnej nie mam. Natomiast na rewersie wydaje się jakby wysycała się postać orła. Więc nie chcąc bazować na domysłach pochylam głowę nad bardziej zorientowanymi w tematyce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielk Napisano 4 Luty 2015 Autor Share Napisano 4 Luty 2015 Dziękuje kolego kopijnik2, Tobie wystarczyły 22 min na jej identyfikacje a więc SZACUN. Oczywiście natrafiłem wczoraj na monety o takiej nazwie jednakże akurat nie na tak zbliżoną co do tych na fotkach. Sądzę, że dobrze trafiona i coś więcej spróbuje się dowiedzieć. Już sam nie wiem co jest bardziej emocjonujące ich poszukiwanie w terenie czy identyfikacja późniejsza w przypadku takiego stanu, ale cóż akurat nie mamy wpływu na ich stan. Jeszcze raz dziękuje za tę informacje i POZDRAWIAM. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 4 Luty 2015 Share Napisano 4 Luty 2015 ...sam nie wiem co jest bardziej emocjonujące ich poszukiwanie w terenie czy identyfikacja późniejsza...identyfikacja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.