Winchester Napisano 17 Styczeń 2015 Autor Share Napisano 17 Styczeń 2015 Witam szanownych kolegów. Poszukuję informacji o miejscowości/wsi/zabudowaniach o nazwie Ssuchany bądź Suchany. Wiem tylko że to miejsce znajduje się/znajdowało w okolicy miejscowości lub w gminie Rzeżyca ( Rositten/Resekne na Łotwie. W google znalazłem tylko jedną wzmiankę o Ssuchany - zdjęcie tablicy pamiątkowej w jakimś kościele (http://www.denkmalprojekt.org/2012/legde_gde-legde-quitz._lk-prignitz_13.-15_70-71_wk1_wk2_brb.html) co daje potwierdzenie ,że miejsce to istniało. Zapewnie jest to niemiecki odpowiednik jakiejś łotewskiej nazwy miasta/wsi bądź zabudowań. Z góry dziękuje za pomoc. PS. 19.07.1944 poległ tam wujek, brat babci. Niedawno dotarłem do tych informacji. Marzeniem babci jest pojechanie na jego grób, lecz zapewne uradowała by ją sama informacja gdzie on jest. Przez 70 lat myślała że zginął w Rosji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arizonablue Napisano 5 Luty 2015 Share Napisano 5 Luty 2015 Może Strózani? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.