quick76 Napisano 16 Styczeń 2015 Autor Napisano 16 Styczeń 2015 WitamMam problem z pinpointerem w garrett euroace. Po naciśnięciu przycisku pinpontera jest głucho, dopiero po kilku razach zaczyna namierzać cel. Często sygnał urywa się w czasie namierzania. Dzisiaj zaobserwowałem że tylna część cewki łapie monetę na samym początku zaś przód cewki jakieś 20-30cm wcześniej. Ma ktoś takie objawy w euroace, albo może to sprawdzić u siebie? A może jest ktoś z Wrocławia i ma euroace i chęć go porównać? Dodam jeszcze, że po nacisnięciu pinpointera przy zbliżaniu i oddalaniu cewki od ziemi jest sygnał pulsujący. Nawet po dłuższym przytrzymaniu przycisku z cewką przy samej ziemi jest maksymalny sygnał! Moim zdaniem coś jest nie tak, mam na niego jeszcze rok gwarancji więc zastanawiam się czy go nie odesłać do poprawek.
Handrich Napisano 20 Styczeń 2015 Napisano 20 Styczeń 2015 O jakiej wielkości celu piszesz? bo nie chce mi się wierzyć że cel typu moneta namierza przodem cewki z 30 cm... co do namierzania to jeśli naciśniesz pinpointa nad celem to właśnie są takie objawy... więc nacisnąć pina powinieneś lekko z boku celu i przesuwać nad cel i powinno być ok....
KrisssK Napisano 20 Styczeń 2015 Napisano 20 Styczeń 2015 Przycisk PP należy naciskać poza miejscem gdzie leży fant.Należy odsunąć cewkę i dopiero wtedy nacisnąć PP.
quick76 Napisano 21 Styczeń 2015 Autor Napisano 21 Styczeń 2015 Musze więc go jeszcze trochę przetestować tak jak piszecie. Dzięki za zainteresowanie.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.