zbigcho Napisano 12 Styczeń 2015 Autor Napisano 12 Styczeń 2015 Witam, miał bym pytanie, niedawno kupiłem nowego at pro i na czułości 8 lub 7 wykrywacz jak by się wzbudzał, daje również sygnały gdy uderzę cewką o ziemię lub zaczepię o gałązki, reaguje nawet gdy macham ręką przed cewką. wydaje mi się że nie powinno tak być. Czy powinienem oddać go na gwarancję?
Danny83 Napisano 12 Styczeń 2015 Napisano 12 Styczeń 2015 Spróbuj mocniej wtyczkę wcisnąć do gniazda tak aby ta nakrętka dokręciła się do końca. Druga sprawa okręć kabel tak aby nie było luzu. Jeżeli to nie pomoże przy włączonym wykrywaczu poruszaj kablem przy cewce, jeżeli się wzbudza za każdym poruszeniem kabla to może być walnięta cewka.
rufa Napisano 12 Styczeń 2015 Napisano 12 Styczeń 2015 Kolego zbigcho,znajdź miejsce,na otwartym terenie,bez linii energetycznych i włącz wykrywacz.Pamietaj o dobrych-markowych bateriach alkalicznych,lub naladowanych akumulatorkach.Jesli w takich warunkach,wykrywacz będzie świrował[po uprzednim dostrojeniu do otaczającego gruntu-to wyślij go do serwisu].
zbigcho Napisano 13 Styczeń 2015 Autor Napisano 13 Styczeń 2015 Używam obecnie baterii Panasonic Pro Power, spróbuję na Energizer, ale czy baterie mają coś wspólnego ze wzbudzaniem się? Wtyczka jest wciśnięta do końca a kabel nie jest luźny, przy samym poruszaniu kablem nie wzbudza się, natomiast gdy uderzę ręką w cewkę to już się wzbudza, to nowy wykrywacz, byłem z nim około 10 razy i chciał bym żeby taki sprzęt pracował sprawnie w pełni swoich możliwości, bo jeżeli zjadę 2 kreski na czułości to stracę też na zasięgu.
Gość Napisano 13 Styczeń 2015 Napisano 13 Styczeń 2015 Jak na gwarancji to odsyłaj do sprawdzenia/naprawy.Szukanie takim sprzętem z usterką to porażka.
zbigcho Napisano 13 Styczeń 2015 Autor Napisano 13 Styczeń 2015 I tak też chyba zrobię, jak wróci z naprawy to napiszę co i jak.
marioAT Napisano 13 Styczeń 2015 Napisano 13 Styczeń 2015 Witam!Objawy które opisujesz, wskazują na wadę fabryczną cewki a konkretnie przewodu. Miałem taką samą sytuację z nowym wykrywaczem.Pozdrawiam .
zbigcho Napisano 22 Styczeń 2015 Autor Napisano 22 Styczeń 2015 Dzisiaj wykrywacz wrócił z naprawy, wymieniona została elektronika z LCD. Póki co wykrywacz działa bez zarzutu, dziękuję wszystkim za pomoc.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.