Skocz do zawartości

Srebrna moneta i rdza?

haqb

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie, czy macie jakieś pomysły jak usunąć taką upartą narośl która wygląda jak rdza. Jak na razie moneta była potraktowana jedynie płynem Conservo przez godzinkę. Jaki zrobić następny krok, moczyć dalej w conservo, czy może spróbować czegoś innego. Z góry dziękuję za wszelkie pomysły, mam nadzieję że dzięki Waszej pomocy uda mi się doprowadzić tą monetę do lepszego stanu.

kolego ew winian na allezlo jest chyba aktualnie nawet juz rozrobiony 50% zrobisz sobie 3-5% powinno zejsc to szare ale monetka bedzie czysta nici patyny decyzja nalezy do ciebie ja bym recznie nie skrobal bo porysujesz ew wykalaczka luzne wyskubac co do twego plynu to go nie znam przed winianem odtluszcz po tym srodku detergentem umyj ludwikiem a winian w cieplej wodzie szybciej reaguje w zimnej proces wolniejszy

Dzięki manierka, zamówiłem winian i zobaczymy jak to wyjdzie. Zastanawiam się nad naniesieniem go tylko na te rdzawe narośla, punktowo. Skrobanie odpada, twarde to ustrojstwo. Ryzyko porysowania monety zbyt duże.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie