zozu Napisano 19 Grudzień 2014 Autor Share Napisano 19 Grudzień 2014 Witam. Czy znajdzie się ktoś, kto potrafi zidentyfikować tą monetę?(bądź cokolwiek to jest, może żeton,liczman). Niestety nie znalazłem w necie nic podobnego i proszę o pomoc.Z obu stron taka sama. Napis II ND, kropki i dwa pierścienie" na zewnętrznej części są wypukłeśrednica: 20mm. grubość: ok.2mm. waga: 2,75g. metal: wygląda na miedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zozu Napisano 19 Grudzień 2014 Autor Share Napisano 19 Grudzień 2014 1. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zozu Napisano 19 Grudzień 2014 Autor Share Napisano 19 Grudzień 2014 2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zozu Napisano 19 Grudzień 2014 Autor Share Napisano 19 Grudzień 2014 3. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zozu Napisano 19 Grudzień 2014 Autor Share Napisano 19 Grudzień 2014 4. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zozu Napisano 19 Styczeń 2015 Autor Share Napisano 19 Styczeń 2015 Odświeżam wątek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarus26 Napisano 21 Styczeń 2015 Share Napisano 21 Styczeń 2015 wyglada na zeton ze stopu zelaza, sprawdz magnesem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zozu Napisano 22 Styczeń 2015 Autor Share Napisano 22 Styczeń 2015 Przedmiot nie jest magnetyczny. Wydaje mi się jednak, że jest to bardzo stara miedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soprano_op Napisano 25 Styczeń 2015 Share Napisano 25 Styczeń 2015 Witam!Gdzieś tą monetę kojarzę, z jakiejś pozycji książkowej, fotka została w pamięci.Poszukaj w kierunku monet rzymskich, możliwe,że republikańskich. Będę miał chwilę, to popatrzę u siebie.Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
april_86 Napisano 25 Styczeń 2015 Share Napisano 25 Styczeń 2015 ciekawa sprawa... faktycznie wygląda na coś antycznego... jeśli nie moge znaleść czegoś w sieci, na forum też nie pomagają, kieruję się tutaj:http://www.coincommunity.com/forum/forum.asp?FORUM_ID=51to eksperci w dziedzinie antycznych monet Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zozu Napisano 25 Styczeń 2015 Autor Share Napisano 25 Styczeń 2015 april- dzięki za link. Poszperam" na podanej przez Ciebie stronie. Może znajdę tam coś podobnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
april_86 Napisano 26 Styczeń 2015 Share Napisano 26 Styczeń 2015 chodziło mi bardziej o zarejestrowanie się tam i wrzucenie postu, chyba będzie szybciej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zozu Napisano 26 Styczeń 2015 Autor Share Napisano 26 Styczeń 2015 Byłby to niezły pomysł, ale mój angielski zatrzymał się na: okey, yes, no i brzydki wyraz na literę f. Zapewne nie potrafiłbym się poprawnie zarejestrować, a o reszcie nie wspomnę ( ; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
april_86 Napisano 27 Styczeń 2015 Share Napisano 27 Styczeń 2015 pozwoliłem sobie załozyć post w Twoim imieniu bo trochę mnie to zaciekawiło :)http://www.coincommunity.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=196287a jak ktoś odpowie to wujek translator z Googla pomoże ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.