Skocz do zawartości

detech 13'' ultimte czy nel tornado?

straczek1988

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
witam, chciałem się zapytać szanownych kolegów obeznanych w temacie, jak wygląda porównanie tych dwóch cewek?? czy są porównywalne czy może któraś z nich jest lepsza?? pozdrawiam
Napisano
dzięki za rady, cewka detech zakupiona i już sprawdzona:-) jeśli chodzi o budowę to jedynie martwi mnie ten sztywny" kabel, jest troszkę za twardy wg mnie, ale może będzie ok. A jeśli chodzi o same szukanie to na pewno jest poprawa zasięgu (względem cewki standardowej) , ale powiem szczerze, że spodziewałem się czegoś innego:-)w sumie nie jest źle. Po pierwszym dniu użytkowania to chyba będzie lepsza na militarkę i duże przedmioty, niż na drobnice, bo puszki itd to naprawdę głęboko łapie. Z dźwiękami, tak jak z samą cewką muszę się na razie oswoić:-) pozdr
Napisano
Koledzy... nosząc się z zamiarem kupna Nel Attack do AT Gold napisałem do dystrybutora czy nie można by trochę znokautować tej powalającej ceny... a on odpisał mi: (cytuję) Kto nie pyta ten nic nie dostaje... Kto pyta dostaje... Ma Pan osłonę oraz śrubę w cenie cewki. Cewka z wysyłka pobraniową 857,00 zł." ...i wszystko. Jak widzicie można, wystarczy zapytać :) A co do osiągów i jakości dla mnie 10/10 Nel mnie nie zawiodło, co do wagi no cóż cherlakom nie jest ona przeznaczona faktycznie waży swoje ale i robi swoje: Pierwszy wypad w miejsce schodzone wielokrotnie przeze mnie i drugi strzał to trójniak koronny na głębokości ok 45cm zrobiłem w ziemi wielki krater ale warto było. Minusy: jest wrażliwsza pod liniami niż ta z zestawu AT Gold i na początku irytuje namierzanie na cel (spory rozrzut), ale i tak jestem z niej bardzo zadowolony bo co prawda człowiek się więcej nakopie ale za to fanty duuuużo lepsze :)

ps
Jak dojedzie twój DeTech czekamy na obiektywną opinie i wrażenia z jej eksploatacji.

Pozdrawiam
Nruji
Napisano
Opis powyżej jest trochę lakoniczny.... napisz jak z separacją, strojenie do gruntu (jednoetapowe czy dwuetapowe), jak zachowuje się pod sznurkami z prądem, jakość wykonania samej cewki i osłony i co jeszcze tylko uznasz za istotne dla każdego kto miałby na nią ochotę.
Napisano
u mnie przy zakupie cewki detecha było podobnie, cena wyjściowa była 739zł z osłoną, po kilku mailach udało mi się zbić na równe 600zł z przesyłką:-) jeśli chodzi o szukanie to przy tej cewce wydaje się podobnie, tak jakby pod liniami WN coś się delikatnie dzieje z wykrywaczem(wcześniej tego nie było), chociaż może to jakiś przypadek, bo na razie byłem tylko na jednym wypadzie. Jeśli chodzi o namierzanie jest to co prawda trochę denerwujące, ale do przeżycia stosując odpowiednią technikę. Do separacji nie mam najmniejszych zastrzeżeń. Waga jest także do przeżycia(sam GTI daje w kość:-)), podobno jest troszkę lżejsza od NELa. Zasięg fajny, chociaż spodziewałem się czegoś więcej. Zobaczymy tak naprawdę na wiosnę co to z tego będzie, ale po pierwszym wypadzie myślę, że będzie fajnie i zmiana cewki wyjdzie na plus:-) pozdrawiam
  • 3 months later...
Napisano
Ja powiem szczerze że Nel mi bardziej pasuje lepiej wykonana waga podobna, Nel ma nieco lepszą renomę na Świecie ale to nie zawsze świadczy o przewadze.
Napisano
Czy Prima Aprilis już dziś? To odpowiedni dział na żarty?
Net w F2? Można wstawiać też nim wstawiać zdjęcia? Jestem zaskoczony. Tylko nie rozumiem za co przepraszasz Nel i kto to jest.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie