straczek1988 Napisano 11 Grudzień 2014 Autor Napisano 11 Grudzień 2014 witam, chciałem się zapytać szanownych kolegów obeznanych w temacie, jak wygląda porównanie tych dwóch cewek?? czy są porównywalne czy może któraś z nich jest lepsza?? pozdrawiam
tedinho13 Napisano 12 Grudzień 2014 Napisano 12 Grudzień 2014 Jak dla mnie detech jest dużo lepszy.Bardziej stabilny,lepsze audio i troszkę głębszy.Ale to jest tylko moja skromna opinia;-)
straczek1988 Napisano 18 Grudzień 2014 Autor Napisano 18 Grudzień 2014 dzięki za rady, cewka detech zakupiona i już sprawdzona:-) jeśli chodzi o budowę to jedynie martwi mnie ten sztywny" kabel, jest troszkę za twardy wg mnie, ale może będzie ok. A jeśli chodzi o same szukanie to na pewno jest poprawa zasięgu (względem cewki standardowej) , ale powiem szczerze, że spodziewałem się czegoś innego:-)w sumie nie jest źle. Po pierwszym dniu użytkowania to chyba będzie lepsza na militarkę i duże przedmioty, niż na drobnice, bo puszki itd to naprawdę głęboko łapie. Z dźwiękami, tak jak z samą cewką muszę się na razie oswoić:-) pozdr
Nruji Napisano 19 Grudzień 2014 Napisano 19 Grudzień 2014 Koledzy... nosząc się z zamiarem kupna Nel Attack do AT Gold napisałem do dystrybutora czy nie można by trochę znokautować tej powalającej ceny... a on odpisał mi: (cytuję) Kto nie pyta ten nic nie dostaje... Kto pyta dostaje... Ma Pan osłonę oraz śrubę w cenie cewki. Cewka z wysyłka pobraniową 857,00 zł." ...i wszystko. Jak widzicie można, wystarczy zapytać :) A co do osiągów i jakości dla mnie 10/10 Nel mnie nie zawiodło, co do wagi no cóż cherlakom nie jest ona przeznaczona faktycznie waży swoje ale i robi swoje: Pierwszy wypad w miejsce schodzone wielokrotnie przeze mnie i drugi strzał to trójniak koronny na głębokości ok 45cm zrobiłem w ziemi wielki krater ale warto było. Minusy: jest wrażliwsza pod liniami niż ta z zestawu AT Gold i na początku irytuje namierzanie na cel (spory rozrzut), ale i tak jestem z niej bardzo zadowolony bo co prawda człowiek się więcej nakopie ale za to fanty duuuużo lepsze :)psJak dojedzie twój DeTech czekamy na obiektywną opinie i wrażenia z jej eksploatacji.PozdrawiamNruji
Nruji Napisano 19 Grudzień 2014 Napisano 19 Grudzień 2014 Opis powyżej jest trochę lakoniczny.... napisz jak z separacją, strojenie do gruntu (jednoetapowe czy dwuetapowe), jak zachowuje się pod sznurkami z prądem, jakość wykonania samej cewki i osłony i co jeszcze tylko uznasz za istotne dla każdego kto miałby na nią ochotę.
straczek1988 Napisano 19 Grudzień 2014 Autor Napisano 19 Grudzień 2014 u mnie przy zakupie cewki detecha było podobnie, cena wyjściowa była 739zł z osłoną, po kilku mailach udało mi się zbić na równe 600zł z przesyłką:-) jeśli chodzi o szukanie to przy tej cewce wydaje się podobnie, tak jakby pod liniami WN coś się delikatnie dzieje z wykrywaczem(wcześniej tego nie było), chociaż może to jakiś przypadek, bo na razie byłem tylko na jednym wypadzie. Jeśli chodzi o namierzanie jest to co prawda trochę denerwujące, ale do przeżycia stosując odpowiednią technikę. Do separacji nie mam najmniejszych zastrzeżeń. Waga jest także do przeżycia(sam GTI daje w kość:-)), podobno jest troszkę lżejsza od NELa. Zasięg fajny, chociaż spodziewałem się czegoś więcej. Zobaczymy tak naprawdę na wiosnę co to z tego będzie, ale po pierwszym wypadzie myślę, że będzie fajnie i zmiana cewki wyjdzie na plus:-) pozdrawiam
prezes-ura Napisano 22 Marzec 2015 Napisano 22 Marzec 2015 Witam kolegów.A do Fishera F75 ltd którą byście polecili?
motokrys10 Napisano 22 Marzec 2015 Napisano 22 Marzec 2015 Ja powiem szczerze że Nel mi bardziej pasuje lepiej wykonana waga podobna, Nel ma nieco lepszą renomę na Świecie ale to nie zawsze świadczy o przewadze.
pawciopawcio2 Napisano 30 Marzec 2015 Napisano 30 Marzec 2015 Mam neta przy f2 juz 3 lata sprzęt pancerny nawet został przejechany quadem i nic mu się nie stało w odkryciach wstawiłem swoje groszowe monety tym sprzetem
krecisko_NW Napisano 30 Marzec 2015 Napisano 30 Marzec 2015 Czy Prima Aprilis już dziś? To odpowiedni dział na żarty?Net w F2? Można wstawiać też nim wstawiać zdjęcia? Jestem zaskoczony. Tylko nie rozumiem za co przepraszasz Nel i kto to jest.
pawciopawcio2 Napisano 31 Marzec 2015 Napisano 31 Marzec 2015 Nie wiesz o co chodzi to się nie wypowiadaj
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.