ArtytiuszPołudnie Napisano 30 Listopad 2014 Autor Share Napisano 30 Listopad 2014 Oto moneta której poświeciłem duzo czasu, zastanawiacie sie dlaczego, już tłumaczę. Znaleziona była w woj. Wielkopolskim, po wykopaniu ukazał się kawałek pozginanej blaszki. Musialem ja nagrzewac i mozolnie rozginac, udalo sie ale to tylko przystworzyło pytan. Znam sie na monetach lecz tutaj spotkałem sie z zagadką i szczerze ciężko mi sie z nią uporac. Bez daty z tyłu mamy F z kropką jest to inne F niz u Fryderyka wiec odrazu prosze nie powiązywać. Z przodu rzymska I i napisy thyre ? nie mam pojecia. Daty na niej nie ma. Moze jakies ksiestwo w Niemczech a bylo ich ponad kilkaset wiec i roznorodnosc jest olbrzymia. Prosze o pomoc zachecam do rozwiazania zagadki i życzę powodzenia!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArtytiuszPołudnie Napisano 30 Listopad 2014 Autor Share Napisano 30 Listopad 2014 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArtytiuszPołudnie Napisano 30 Listopad 2014 Autor Share Napisano 30 Listopad 2014 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArtytiuszPołudnie Napisano 30 Listopad 2014 Autor Share Napisano 30 Listopad 2014 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArtytiuszPołudnie Napisano 30 Listopad 2014 Autor Share Napisano 30 Listopad 2014 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mynielwy Napisano 30 Listopad 2014 Share Napisano 30 Listopad 2014 Brandenburgia -Bawaria; Friedrich von Kulmbach (1735-1763)1Bayreuther Heller 1752 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArtytiuszPołudnie Napisano 30 Listopad 2014 Autor Share Napisano 30 Listopad 2014 Czyli dobrze biłem ! Ale rozbieżność zbiła mnie z tropu! Naprawdę ! Cieszmy się, że mamy ludzi którzy potrafią rozwiązywać zagadki. Bardzo dziękuje i pełne wyrazy szacunku dla Pana kolegi :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.