Skocz do zawartości

Wykrywacz PI-Nowaka

cezar48

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam
Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu z wykrywaczem PI-Nowaka z dyskryminacją. Po dwóch latach padły mi akumulatorki. Tego typu już nie produkują - były o pojemności 900 mAp. W sprzedarzy są tylko o dużo większej pojemności. Jest ich 10 sztuk i są wszystkie polutowane ze sobą drucikami. Jak się dowiedziałem, akumulatorków nie należy lutwać gdyż tracą swoją wartość. Chcąc zastąpić dziesięcioma bateriami nie ma w sprzedaży takich koszyczkówlecz miejsca w wykrywaczu jest b. mało, tylko na 10 akumulatorków bez koszyczka. CO MAM ROBIĆ???
Czy ktos zna adres poczty e-mailowej do p. Nowaka?
Pozdrawiam, Cezar
Napisano
Witam.W tym przypadku nie można zastosować baterii ponieważ 10 sztuk da napięcie 15V,a to może uszkodzić wykrywacz.Są takie pojemniki na 4 bateriie i na 6 baterii,które można zastosować dla akumulatorków łącząc je szeregowo.Mam tu na myśli typ R6.POZDRAWIAM ALL.
Napisano
Najlepiej skontaktuj sie z producentem to napewno Ci cos pomoze.
Napisano
Witam
Mam w/w wykrywacz i także wymieniałem akumulatorki ,jeżeli
dobrze pamiętam na 1200mAh (o wiele dłużej trzymają ).
Co do lutowania to na pewno jest ono szkodliwe dlatego
warto znależć firmę która specjalizuje się w sprzedaży
akcesorii tego typu ( najtaniej akumulatorki tzw. nie
konsumenckie ), firma ta powinna w/g życzenia klienta zrobić pakiet ( zgrzewany nie lutowany ). W moim przypadku wszystko jest ok .
Pozdrawiam
sl15
Napisano
Dziekuje za pomoc i rady. W przypadku montowania kilku koszyczków do 6+4 batrii nie wchodzi w rachubę-brak miejsca w wykrywaczu. Jesli chodzi o fabryczne zgrzewanie pakietu 10 akumulatorkow to jest bardzo drogo. Jedna sztuka 1200mAp kosztuje okolo 15 zł, przy montażu zgrzewanym w pakiet co daje ok 150 zł.
Pozdrawiam-Cezar
Napisano
Miałem Nowaka.
Jeden z akumulatorów żelowych 12V firmy Ansi pasuje wymiarami , pojemnosc około 800mA, nie pamietam dokładnie.
Kosztował około 45zł.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie