cezar48 Napisano 26 Marzec 2004 Autor Napisano 26 Marzec 2004 WitamProszę o pomoc w rozwiązaniu problemu z wykrywaczem PI-Nowaka z dyskryminacją. Po dwóch latach padły mi akumulatorki. Tego typu już nie produkują - były o pojemności 900 mAp. W sprzedarzy są tylko o dużo większej pojemności. Jest ich 10 sztuk i są wszystkie polutowane ze sobą drucikami. Jak się dowiedziałem, akumulatorków nie należy lutwać gdyż tracą swoją wartość. Chcąc zastąpić dziesięcioma bateriami nie ma w sprzedaży takich koszyczkówlecz miejsca w wykrywaczu jest b. mało, tylko na 10 akumulatorków bez koszyczka. CO MAM ROBIĆ???Czy ktos zna adres poczty e-mailowej do p. Nowaka?Pozdrawiam, Cezar
ALL Napisano 26 Marzec 2004 Napisano 26 Marzec 2004 Witam.W tym przypadku nie można zastosować baterii ponieważ 10 sztuk da napięcie 15V,a to może uszkodzić wykrywacz.Są takie pojemniki na 4 bateriie i na 6 baterii,które można zastosować dla akumulatorków łącząc je szeregowo.Mam tu na myśli typ R6.POZDRAWIAM ALL.
Gość Napisano 27 Marzec 2004 Napisano 27 Marzec 2004 Najlepiej skontaktuj sie z producentem to napewno Ci cos pomoze.
sl15 Napisano 27 Marzec 2004 Napisano 27 Marzec 2004 WitamMam w/w wykrywacz i także wymieniałem akumulatorki ,jeżelidobrze pamiętam na 1200mAh (o wiele dłużej trzymają ).Co do lutowania to na pewno jest ono szkodliwe dlatego warto znależć firmę która specjalizuje się w sprzedaży akcesorii tego typu ( najtaniej akumulatorki tzw. niekonsumenckie ), firma ta powinna w/g życzenia klienta zrobić pakiet ( zgrzewany nie lutowany ). W moim przypadku wszystko jest ok . Pozdrawiam sl15
cezar48 Napisano 27 Marzec 2004 Autor Napisano 27 Marzec 2004 Dziekuje za pomoc i rady. W przypadku montowania kilku koszyczków do 6+4 batrii nie wchodzi w rachubę-brak miejsca w wykrywaczu. Jesli chodzi o fabryczne zgrzewanie pakietu 10 akumulatorkow to jest bardzo drogo. Jedna sztuka 1200mAp kosztuje okolo 15 zł, przy montażu zgrzewanym w pakiet co daje ok 150 zł.Pozdrawiam-Cezar
Netcom Napisano 28 Marzec 2004 Napisano 28 Marzec 2004 Miałem Nowaka.Jeden z akumulatorów żelowych 12V firmy Ansi pasuje wymiarami , pojemnosc około 800mA, nie pamietam dokładnie.Kosztował około 45zł.
cezar48 Napisano 29 Marzec 2004 Autor Napisano 29 Marzec 2004 Dzieki za jnformacje. Rozejze sie po sklepach. CEZAR.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.