berciak Napisano 25 Listopad 2014 Autor Napisano 25 Listopad 2014 Witam.Jestem po pierwszym sezonie w terenie.Przymierzam się do zakupu nowego wykrywacza cena do około 5000zł (nowy nie interesują mnie używki)Obecnie posiadam garrett euro ace (350), i jest to jedyny wykrywacz jaki posiadałem.Zastanawiam się nad deus xp, Whites Spectra Vx3, Fisher f75.Jestem najbardziej przekonany do deusa xp, ze względu na jego wagę.Chodząc z euro ace po godzince moja efektowność poszukiwań bardzo spada(zmęczenie)Vx3 jest bardzo ciężka ale czytałem że to bardzo zaawansowane urządzenie.I od razu powiem że znam się na obsłudze urządzeń elektronicznych więc powinienem sobie poradzić z obsługą.Czy chodząc ze vx3 będę na przykład kopał o połowę mniej niż deusem?no i fisher czytałem że prosty w obsłudze tez lekki.Chodzę zwykle tak około 4 godzin dziennie.Interesuje mnie sprzęt tylko na monetki. Latam głównie po polach.Teren bardzo zaśmiecony niestety (na polach nie zaśmieconych to i euro ace wymiata).Nie zależy mi na głębokości, tak żeby monetki łapał na 20 cm.Żeby miał dobrą identyfikacje, i jak najlepiej dyskryminował śmieci.Ewentualnie poproszę o jakiś inny sprzęt który spełni jak najwięcej moich wymagań,bo domyślam się że wszystkich żaden nie spełnia.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.