GTR34 Napisano 17 Listopad 2014 Autor Share Napisano 17 Listopad 2014 Witam z jakiego okresu moze pochodzic ten guzik wykonany jest z olowiu srednica ok.25mm otwor w uszku jes kwadratowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GTR34 Napisano 17 Listopad 2014 Autor Share Napisano 17 Listopad 2014 fot.2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
średni Napisano 17 Listopad 2014 Share Napisano 17 Listopad 2014 W środku widoczne jakieś cyfry. Wygląda jak referentka,tylko wymiar trochę za duży. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GTR34 Napisano 18 Listopad 2014 Autor Share Napisano 18 Listopad 2014 troche go podczyscilem mi to przypomina jakiegos ptaka, orla lub poprostu mocowanie uszka. Ciekawe sa te zlobienia na guziku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mj Napisano 19 Listopad 2014 Share Napisano 19 Listopad 2014 Z tego co widzę to odlewany. Na awersie tak jak piszesz najprawdopodobniej orzeł. Co do datowania to myślę, że może pochodzić nawet ze średniowiecza. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GTR34 Napisano 23 Listopad 2014 Autor Share Napisano 23 Listopad 2014 Mi ososbiscie tez wyglada na dosc prymitywne wykonanie. Dziekuje za zainteresowanie i podpowiedzi. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.