Gość Napisano 26 Marzec 2004 Napisano 26 Marzec 2004 Witam wiecie moze w jakiej cenie jest drut uzwojeniowy 06 mm .....potzrebóje na cewke .....a moze skąd (z czego ) takowy wziąć????????????
ALL Napisano 26 Marzec 2004 Napisano 26 Marzec 2004 Witam.Prawdopodobnie budujesz sondę do wykrywacza PI.Najlepszym sposobem który pomoże rozwiązać Twój problem,jest udać się do zakładu w którym przezwaja się silniki elektryczne.Napewno użyczą trochę drutu dla konstruktora,a jeśli każą zapłacić to będą to grosze napewno.POZDRAWIAM ALL.
wilhelm6 Napisano 27 Marzec 2004 Napisano 27 Marzec 2004 Witam!Zobacz na Allegro. W Gdyni jest zakład, który sprzedaje drut na miejscu i wysyłkowo. W ofercie jest drut (każdy przekrój) w cenie 15 zł za pół kilograma (o srednicy poniżej 0,2 jest nieco droższy, chyba 17 zł - więcej na stronie zakładu). W ofercie szpulki po 0,5 i 1 kg. Nie podaję bliższych namiarów, by nie było to wziete za reklamę. Jednocześnię informuję, że nie jestem w jaki kolwiek sposób związany z tym zakładem. Po prostu też szukałem drutu, a miałem go niemalże pod nosem.pozdrawiam wilhelm6
Gość Napisano 28 Marzec 2004 Napisano 28 Marzec 2004 To chyba pomysł ALLa jest lepszy. Domyślam się że chodzi o drut do Jabla. Jeden metr drutu 0,7 milimetra waży około trzy i pół grama. 25 zwojów na średnicy 20 centymetrów to niecałe 16 metrów czyli całość niecałe 60 gram. Ilość sprzedawana to 500 gram za 15 złotych plus 15 złotych kosztów wysyłki. Czyli kupujesz za 30 złotych drutu na 8 cewek.
Gość Napisano 29 Marzec 2004 Napisano 29 Marzec 2004 W Łodzi jest taki sklep, ale jak policzę w metrach ile, to mi się nie kalkuluje (tam cena jest za metr bieżący). Ja rozbieram stare transformatorki i silniczki.Pozdro
kolop1 Napisano 28 Kwiecień 2005 Napisano 28 Kwiecień 2005 najlepiej jechać na wolume ja tam kupiłem drut za 22 zeta ,nara
paulo Napisano 30 Kwiecień 2005 Napisano 30 Kwiecień 2005 Witam, ja drut na cewkę do jabla brałem ze rozrusznika z poloneza, nawet duzo mi jeszcze zostało. Nadawać sie będzie też drut np. ze zwojów silnika odkurzacza lub innych silników elektrycznych.
kolop1 Napisano 5 Maj 2005 Napisano 5 Maj 2005 myślę że tak tak gdyż te druty podobno są emaliowane ,spoko może byś ,spróbuj i się przekonasz!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.