straczek1988 Napisano 13 Październik 2014 Autor Napisano 13 Październik 2014 witam, zakupiłem używanego gti 1500 i proszę szanownych kolegów o jakieś porady na jakich ustawieniach chodzić?? interesują mnie tylko małe przedmioty(monetki, guziki). jak wycisnąć z niego największy zasięg? głównie mi chodzi jaką czułość ustawić, jaki próg, jaką częstotliwość i głównie który tryb najlepszy??? z góry dziękuję za pomoc
straczek1988 Napisano 14 Październik 2014 Autor Napisano 14 Październik 2014 skoro nikt nie chce się podzielić informacjami to ja napisze o swoich spostrzeżeniach:-) mam obecnie garretta 350 i garretta gti 1500, byłem dziś na eksperymentach i powiem szczerze, że jak na razie jestem zawiedziony... gti od 350tki zasięgiem praktycznie w ogóle się nie różni, a jeśli chodzi o samo wykrywanie to 350 chyba nawet przeważa, gdyż łatwiej namierzyć poprzez ładne dzwonienie, a w gti to jedynie delikatne puknięcie. Ale to może tylko takie trudne początki
aeaa Napisano 25 Luty 2015 Napisano 25 Luty 2015 Mam nadzieję że już ogarnąłeś sprzęt :) bo porównywanie zasięgiem gti 1500 do 350 to jakieś nieporozumienie. Ja chodzę na ustawieniach: sens na 10 do 11 (maksymalnie ustawiam dla danej lokalizacji ale tak aby sprzęt był stabilny), dyskryminacja relict, częstotliwość: jak sreberko to jak najmniejsza, kolor + monety - jak najwyższa.
anRO Napisano 25 Luty 2015 Napisano 25 Luty 2015 Kolego aeaa o jakiej częstotliwości piszesz,bo ten wykrywacz ma tylko jedną.Zmiana częstotliwości służy tylko do zapobiegania sprzężeniu, jeżeli w pobliżu pracuje taki sam GTI 1500.Zmiana jest tak minimalna że nie ma wpływu na poszukiwania.
aeaa Napisano 25 Luty 2015 Napisano 25 Luty 2015 Minimalną ale ma :) Wiem ze różnica jest raczej w dziesiątych khz miedzy górna a dolna wartością ale zawsze to coś.
straczek1988 Napisano 25 Luty 2015 Autor Napisano 25 Luty 2015 bez żalu pozbyłem się gti.... kamień z serca spadł, z ręki zresztą też. Może i fajny sprzęt, ale całkowicie nie mogliśmy się zrozumieć mimo szczerych chęci. Jedyne co pozostało to ból ręki:-)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.