Skocz do zawartości

torpeda

Gość KacperW.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Wróciłem właśnie z poszukiwań prowadzonych na Mierzei Wiślanej po pierwsze spacerując plażą jakieś 3 tygodnie temu natrafiłem na wystającą z wody eczkę" po chwili spostrzegłem, że to nic innego jak niemiecka torpeda. Po ponad 2,5tygodnia przyjechało kilka wozów saperskich i całą noc wyciągali 5-o metrową torpedę z wody. I kto powie, że tylko wody ZAlewu są ciekawe?
Napisano
Znam conieco Mierzeje Wiślaną, spędziłem tam chyba z 16 razy wakacje. Osobiście nie posiadam wykrywacza metali, ale chodząc sobie po lesie, znalazłem takie ilości różnego rodzaju niewypałów że można by było nie jednego piromana wyposażyć do konca życia. Co do wód Bałtyku w tym miejscu to one są gęste od różnego rodzaju złomu pozostalego po niemcach i ruskich ktrzy tam się tłukli (więkrzośc to jednak niemiecki sprzęt). Swego czasu miałem przyjemność podziwiać dwa egzemplarze tropedy i jeden miny morskiej niestety nie w stanie dzikim" zabezpieczyli je saperzy i pilnowali mudnorowi.

Pozdrawiam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie