Andore Napisano 26 Marzec 2004 Autor Napisano 26 Marzec 2004 od kilku tygodni intensywnie zastanawiam się nad kupnem swojej pierwszej wykrywki i w związku z tym, że zależy mi na ekonomicznej" stronie zakupu i raczej interesuje mnie kolor" niż militaria, jestem bliski podjęcia decyzji o zakupie RutusaZastanawia mnie tylko, czy warto wydać w sumie 2 x więcej gotówki na model +" - czym on się różni, oprócz elektronicznego panelu i niewielkiej (wg producenta) poprawie zasięgu? Czy ktoś miał okazję testować obydwa modele?I jeszcze jedno pytanie - z tego, co wyczytałem, sprzęt po złożeniu jest niestety duży (jak rozumiem, dzieli się tylko na 2 części... i wystaje z plecaka :-) - czy ktoś próbował np. we własnym zakresie podzielić każdą z tych części na dwie (czy byłoby to technicznie możliwe)? (hmm, pewnie i tak kosztem gwarancji)Pozdrawiam!Andore
past Napisano 26 Marzec 2004 Napisano 26 Marzec 2004 zasięg jest o około 20% większy , wydaje mi się dużo ,miałem w ręku oba modele rutusa , rozmawiałem z producentem i dealerem . Moim zdaniem jeżeli chcesz kopać monetki + jest lepszy , kilka bajerów w postaci wyświetlania głębokości zalegania monetki + lepsze oprogramowanie. Za kilka dni pojadę na wykopki z kolesiem posiadającym + jeżeli będziesz dalej szukał informacji spróbuje napisać
Radi Napisano 28 Marzec 2004 Napisano 28 Marzec 2004 Witam!jeżeli chodzi o podzielenie Rutusa na kilka mniejszych części, to o ile nie będzie grzebane w elektronice, gwarancji się nie utraci.Taka była odpowiedź p. Arka po tym, jak na innym forum jeden z kolegów przedstawił swoją home made wersję Rutusa :)Nie wiem czy można podawać linki do innych forum, więc jeśli jesteś zainteresowany wyglądem" zmniejszonego Rutusa, to napisz mi na maila.Pozdrawiam.Radi
Andore Napisano 30 Marzec 2004 Autor Napisano 30 Marzec 2004 dziękuję za informację - właśnie tak sobie wyobrażałem przecięcie wykrywki - jak już ją będę miał (w przyszłym tygodniu), to może nie od razu, ale z czasem chyba się skuszę na ten zabiegPozdrawiam!Andore
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.