Skocz do zawartości

który Rutus?

Andore

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
od kilku tygodni intensywnie zastanawiam się nad kupnem swojej pierwszej wykrywki i w związku z tym, że zależy mi na ekonomicznej" stronie zakupu i raczej interesuje mnie kolor" niż militaria, jestem bliski podjęcia decyzji o zakupie Rutusa

Zastanawia mnie tylko, czy warto wydać w sumie 2 x więcej gotówki na model +" - czym on się różni, oprócz elektronicznego panelu i niewielkiej (wg producenta) poprawie zasięgu? Czy ktoś miał okazję testować obydwa modele?

I jeszcze jedno pytanie - z tego, co wyczytałem, sprzęt po złożeniu jest niestety duży (jak rozumiem, dzieli się tylko na 2 części... i wystaje z plecaka :-) - czy ktoś próbował np. we własnym zakresie podzielić każdą z tych części na dwie (czy byłoby to technicznie możliwe)? (hmm, pewnie i tak kosztem gwarancji)

Pozdrawiam!
Andore
Napisano
zasięg jest o około 20% większy , wydaje mi się dużo ,miałem w ręku oba modele rutusa , rozmawiałem z producentem i dealerem . Moim zdaniem jeżeli chcesz kopać monetki + jest lepszy , kilka bajerów w postaci wyświetlania głębokości zalegania monetki + lepsze oprogramowanie. Za kilka dni pojadę na wykopki z kolesiem posiadającym + jeżeli będziesz dalej szukał informacji spróbuje napisać
Napisano
Witam!
jeżeli chodzi o podzielenie Rutusa na kilka mniejszych części, to o ile nie będzie grzebane w elektronice, gwarancji się nie utraci.Taka była odpowiedź p. Arka po tym, jak na innym forum jeden z kolegów przedstawił swoją home made wersję Rutusa :)Nie wiem czy można podawać linki do innych forum, więc jeśli jesteś zainteresowany wyglądem" zmniejszonego Rutusa, to napisz mi na maila.

Pozdrawiam.

Radi
Napisano
dziękuję za informację - właśnie tak sobie wyobrażałem przecięcie wykrywki - jak już ją będę miał (w przyszłym tygodniu), to może nie od razu, ale z czasem chyba się skuszę na ten zabieg

Pozdrawiam!
Andore

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie