jasnepelne Napisano 3 Wrzesień 2014 Autor Share Napisano 3 Wrzesień 2014 Kto mi coś może o nim więcej powiedzieć?Czy służył jako swoista pieczęć do listów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pulavian Napisano 3 Wrzesień 2014 Share Napisano 3 Wrzesień 2014 Służył do listów i dokumentów. W tarczy herbowej inicjały właściciela sygnetu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasnepelne Napisano 3 Wrzesień 2014 Autor Share Napisano 3 Wrzesień 2014 Ile może mieć lat? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
next3 Napisano 3 Wrzesień 2014 Share Napisano 3 Wrzesień 2014 witam, według mnie po kroju pisma I połowa XiX w. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pulavian Napisano 4 Wrzesień 2014 Share Napisano 4 Wrzesień 2014 Nie podważam datowania ale chciałem nadmienić ,że motyw gałązek laurowych na pieczęciach był bardzo popularny w II połowie XVIII wieku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.