matt1990 Napisano 31 Sierpień 2014 Autor Napisano 31 Sierpień 2014 Witam wsztystkich ziomków poszukiwaczy:D Mam pytanie odnośnie wykrywacza salamandra, a mianowicie kto i gdzie mógłby mi ja naprawić, albo conajmniej doradzic jak to zrobić samemu bo pojecie o elektronice jako takie mam. Mój problem to straszny brak stabilności i problem z regulacją dyskryminacji. Co do tego pierwszego to po dostrojeniu jej nie moge przejść zbyt dużej odległości bez ponownego dostrajania. Wskazówka mi wariuje i albo wykrywka zaczyna piszczeć, albo wskazuje czerwone pole. A co do dyskryminacji to pokrętło działa mi tylko od 8 do 10, a przy niższych wartościach wskazówka wędruje max na czerwone pole i nie chce dać się dostroić. Dodam że kiedyś dyskryminacja działała normalnie.Przepraszam ze piszę troche chaotycznie, ale się śpiesze:D Proszę o jakieś info odnośnie przyczyn takiego działania i możliwości naprawy.
miki_mi2 Napisano 1 Wrzesień 2014 Napisano 1 Wrzesień 2014 Załóż nowe baterie alkaliczne. Sprawdź czy połączenie kabli zasilania z bateriami nie jest luźne itp. Salamandra lubi świrować jak ma słabe baterie lub coś nie łączy z bateriami.Jeśli to masz sprawne to prawdopodobnie złapała wilgoć. Trzeba wyczyścić płytkę.Ewentualną naprawą zajmie się pewnie konstruktor z Puław.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.