skorp92 Napisano 30 Sierpień 2014 Autor Share Napisano 30 Sierpień 2014 Witam mam prośbę o identyfikację czego dotyczyła ta pieczęć gdyż zastanawia mnie obrazek na środku, może to jakiś pomost.Nasuwa mi się budowniczy mostów drewnianych/ pomostów lub czegoś podobnego, pieczęć znaleziona jakieś niecałe 100m od Wisły na polu ornym.MORDKA MULLERM:DOBR:N/W - miasto Dobrzyń nad WisłąP:L:G:P: - nie wiem?Proszę o jakiekolwiek informację dotyczące rzemiosła jakiego dotyczyła , pieczęć jest zakończona szpikulcem czworokątnym ostrym, prawdopodobnie obudowa była drewniana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziadek0071 Napisano 30 Sierpień 2014 Share Napisano 30 Sierpień 2014 Witam, z tego co znalazłem był on krawcemhttp://db.yadvashem.org/names/nameDetails.html?itemId=7855073&language=en Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skorp92 Napisano 30 Sierpień 2014 Autor Share Napisano 30 Sierpień 2014 Dziękuję bardzo za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.