aquater Napisano 9 Sierpień 2014 Autor Share Napisano 9 Sierpień 2014 Witam. Koledzy znalazłem 2 guziczki.Jeden to carski grenadierski jak mniemam.Drugi zaś ten z orłem to polski?Przepraszam za kiepskie foto ale robione telefonem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Napoleon North Napisano 9 Sierpień 2014 Share Napisano 9 Sierpień 2014 Pierwszy guzik wz17 chyba .A drugi carski grandierski . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aquater Napisano 9 Sierpień 2014 Autor Share Napisano 9 Sierpień 2014 na zdjęciu kiepsko widać aczkolwiek ten z orłem posiadał złocenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobow99 Napisano 10 Sierpień 2014 Share Napisano 10 Sierpień 2014 guzik z orłem z Królestwa Polskiego, grenadier carski wz. 29, noszony również przez urzędników Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SZZ Napisano 19 Sierpień 2014 Share Napisano 19 Sierpień 2014 Na podstawie słabego zdjęcia wnioskuję, że guzik z orłem to prawdopodobnie guzik wz. 17, lub policyjny (brak charakterystycznych dla orłów KP kurzych, czteropalczastych łapek), natomiast guzik grenadierski nie był noszony przez urzędników i nie jest to guzik wz. 1829, lecz późniejszy, noszony raczej po 1862 roku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.