kamil444 Napisano 31 Lipiec 2014 Autor Napisano 31 Lipiec 2014 Witam, posiadam rutusa argo z cewką DD29. Teraz są żniwa i zastanawiam się czy mogę chodzić po ścierni? Zaszkodzi to cewce? Będzie zrysowana ? I czy ma to wpływ na pracę wykrywacza?
marrio Napisano 31 Lipiec 2014 Napisano 31 Lipiec 2014 przecież właśnie po to są osłony na cewki żeby nie uszkodzić ich.... wal w pole i powodzenia
kamil444 Napisano 31 Lipiec 2014 Autor Napisano 31 Lipiec 2014 nie mam osłony na cewkę, jest taka jaka mi ja przysłali. Osłonki kupiłem tylko na elektronikę, ale nic się nie stanie?
marrio Napisano 31 Lipiec 2014 Napisano 31 Lipiec 2014 kolego przyjrzyj sie dokładnie cewce czy jest na niej plastikowa osłona sprawdż też w opisie sprzętu . z reguły jest tak , że przy zakupie nowego sprzętu powinna byś w komplecie . w przypadku dalszych wontpliwości zadzwoń po prostu do dilera lub producenta rutusów. beż osłony na cewce nie zaleca się chodzenia w terenie , choćby dlatego , ze w przypadku uszkodzenia mechanicznego nikt Ci nie uzna gwarancji
marrio Napisano 31 Lipiec 2014 Napisano 31 Lipiec 2014 doczytałem się teraz , że rutus przy niektórych cewkach nie stosuje osłon . myślę , że jak zadzwonisz to będziesz spokojniejszy.
dziarson Napisano 31 Lipiec 2014 Napisano 31 Lipiec 2014 Ja śmigam cały czas bez osłony i jest ok. te cewki są wytrzymałe na uderzenia otarcia kamieni itp.
sidzok Napisano 31 Lipiec 2014 Napisano 31 Lipiec 2014 Nie spotkałem się jeszcze z osłonami do cewek utusa" Czemu?? Na stronie producenta nie ma ich w sprzedaży, dlaczego? Najwyraźniej nie są potrzebne:)co najwyżej się porysują ale to nie przeszkadza w pracy wykrywacza. Zobaczysz w praktyce. pzdr
kamil444 Napisano 31 Lipiec 2014 Autor Napisano 31 Lipiec 2014 Ok, dzięki. Jeżeli nie potrzeba to ok. Jeszcze raz dzięki za pomoc :)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.