Hermanos Napisano 25 Lipiec 2014 Autor Share Napisano 25 Lipiec 2014 Witam,kopiąc w miejscu bitwy z 1813 roku trafił mi się guzik, który początkowo wziąłem za napoleoński.Jednak po dokładnym umyciu okazało się, że jest to coś innego.Niestety nie mam jak wykonać zdjęcia, ale postaram się go opisać, posiłkując się szkicem w Paincie.Guziczek ma średnicę 22mm i jest lekko wypukły (ok 2-3mm).Na górze znajdują się litery D S " a resztę frontu zajmuje nieokreślony kształt (nie wygląda na orła ani nic podobnego, jak początkowo myślałem)ze skrzydłami spoczywający na błyskawicach zakończonych grotami (po 3 pioruny z każdej strony).Na odwrocie, zawarty między dwoma okręgami znajduje się drobny napis, najprawdopodobniej Glasse & Sonn <nieczytelne>" Wiem, że brak zdjęcia nie pomaga, ale liczę na Was!Herman Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MilKam88 Napisano 25 Lipiec 2014 Share Napisano 25 Lipiec 2014 Witam,na 99% będzie to guzik kolejowy. Tutaj masz podobny http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=680045Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hermanos Napisano 25 Lipiec 2014 Autor Share Napisano 25 Lipiec 2014 Dziękuję, to z pewnością ten symbol!Pozostaje jeszcze ustalenie przybliżonego okresui znaczenia skrótu DS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.