Skocz do zawartości

Proxima 5.0 - samoistne włączanie menu

Sobow99

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam, od niedawna z moim wykrywaczem zaczęły dziać się dziwne rzeczy. Ok. miesiąc temu przestał się włączać. Jednak po dwóch dniach wszystko wróciło do normy. Następnie spust odmówił posłuszeństwa, tzn. załapywał" po wielokrotnym naciśnięciu. To także przeszło. W piątek zauważyłem, że lewa strzałka przestała działać prawidłowo. Należało nacisnąć ją kilka razy, tak jak wcześniej spust. Po chwili przestała działać całkowicie. W sobotę, po ulewie, chodziłem po lesie. Strzałka nie działała nadal, po za tym wszystko ok. W niedzielę rano, zaraz po włączeniu Proximy, na chwilę pojawił się standardowy ekran, a następnie włączyło się menu. Po naciśnięciu spust automatycznie włącza się ponownie Pomyślałem, że w niedzielę po prostu zamókł i nie zdążył wyschnąć, postawiłem więc go na słońcu. Suszy się już tak drugi dzień. Trochę pomogło, bo strzałka zaczęła działać, ale na samoistne włączanie menu nie pomogło. Stąd też chciałbym zapytać, czy któryś z użytkowników forum spotkał się z takim problemem? Wiem, że zalanie wykrywacza może spowodować przeróżne usterki. Z tego co czytałem wysuszenie pomagało. Co mógłbym w tej sytuacji zrobić, aby ewentualnie naprawić usterkę, bądź upewnić się, że sprzęt wymaga serwisowania?
Napisano
Mnie to wygląda na szwankujące połączenia na taśmie wielożyłowej, która idzie do elektroniki.
Założenie nowej takiej złączki powinno załatwić problem.
https://forum.odkrywca.pl/uploads/forum_old/photos/picsforum24/100_1088_50.jpg
Można to zrobić samemu ale trzeba mieć odrobinę wprawy w tym temacie. Możliwe, że świruje taka sama złączka ale od strony elektroniki. Trudno wyczuć która, trzeba by się tym pobawić.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie