Skocz do zawartości

Two box 9000hpx

Gość kondr

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Mam pytanko czy zwiększenie rozstawu sond w tym wykrywaczu może skutkować wzrostem zasięgu?, jakie będą zalety i wady takiego rozwiązania. Proszę o odpowiedź pozdrawiam kondrx.
  • 2 weeks later...
Napisano
Najkrócej mówiąc zwiększenie rozstawu sąd spowoduje przestanie działania tego wykrywacza. Jest obliczony i zestrojony do takiego a nie innego rozstawu.
Napisano
Dziękuję za odpowiedz nie będę kombinował pzdr kondr.
Napisano
Glassmine, mylisz się.
Jeśli ktoś potrafi może poeksperymentować. Efekt jest taki jakbyś powiększał sondę ze wszystkimi tego następstawami (dobrymi i złymi). Pozdrawiam
Mrand
Napisano
Mrand może mógłbyś powiedzieć coś więcej na temat takiej zmiany, ewentualnie udzielić praktycznych wskazówek. Pozdrawiam kondr.
Napisano
Na jakieś skokowe zmiany nie licz, ale przedłużenie drążka o ok. 1/3 - 1/2 jest możliwe. Zachowasz dobrą czułość np. na hełm, a zmniejszysz problemy z drobniejszymi rzeczami. Szczególnie wtedy, gdy nieraz trzeba nieść antenę nisko nad ziemią. Główny problem leży w sztywności konstrukcji. Prawdopodobnie trzeba będzie dotoczyć dodatkowe mufy-łączniki. Zanim się zdecydujesz na przeróbki, sprawdź wszystko a sucho" czyli statycznie. Zrób stanowisko pomiarowe z belki drewnianej np. 15x15cm. Mocuj do niej sondy i sprawdzaj czy o to Ci chodziło. Zachowaj maksymalną staranność. Dopiero wtedy decyduj się na przeróbki. Kiedyś modyfikowałem w ten sposób detektory Whites 808, ku pełnemu zadowoleniu użytkowników. Pozdrawiam
Mrand
Napisano
Dziękuję Mrand o to mi właśnie chodziło, zrobię jak mówisz.
Pozdrawiam kondr

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie