timoncsw Napisano 1 Czerwiec 2014 Autor Napisano 1 Czerwiec 2014 Witam forumowiczów. Znalazłem dzisiaj mocno zniszczoną monetę. Jedna strona jest kompletnie nieczytelna ,a drugą przedstawiam na zdjęciu. Na obwodzie napis trudny do odczytania lecz po lewej stronie wydaję mi się że pisze OLIM-aczkolwiek mogę się mylić. Na środku możliwe że orzeł z rozpoztartymi skrzydłami i koroną ale również to taki mój domysł. Proszę o pomoc. Pozdrawiam.
april_86 Napisano 1 Czerwiec 2014 Napisano 1 Czerwiec 2014 a czyściłeś ją w ogóle? wyląda na przemytą tylko wodą
timoncsw Napisano 1 Czerwiec 2014 Autor Napisano 1 Czerwiec 2014 poleżała trochę w oliwie i w roztworze do czyszczenia srebra Argentum". Nie wiem czy coś jeszcze jej pomoże.
melich Napisano 1 Czerwiec 2014 Napisano 1 Czerwiec 2014 SOLIMAGD... widać, więc boratynka litewska.Pozdrawiam
timoncsw Napisano 1 Czerwiec 2014 Autor Napisano 1 Czerwiec 2014 To jest to. Boratynka na 100%. Dziękuje za pomoc. Jeszcze jedno pytanko-data jest kompletnie nie czytelna więc tródno będzie ją zdatować ?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.