Skocz do zawartości

Prosze o opinie o wykrywaczu F2 + NEL HUNTER

konop277

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Nosze się z zamiarem dokupienia cewki NEL HUNTER do F2.
Proszę o opinie posiadaczy takiego zestawu o realnym wzroście zasięgu i dyskryminacji. Zwracam się również o brak wycieczek a kup pan lepszy wykrywacz ja po prostu lubię F2.
Napisano
Cześć. jestem obecnie posiadaczem tej cewki.
jeśli chodzi o zasięg to faktycznie można zaobserwować jego wzrost - te 20% minimum, aczkolwiek sygnał głębokiego koloru (graniczny)potrafi skakcać" żelazo/kolor.
Nie da się jej używać przynajmniej 50 m. od linii wysokiego napięcia, z telefonem też trzeba uważać.
Jeśli chodzi o dyskryminacje to sygnalizując przedmiot typu monety wykazuje się stabilnością, jeśli chodzi o żelastwo to czasem najpierw brzęknie na kolor a potem dopiero przeskakuje na właściwy ton - upierdliwe, duże skorodowane żelazo zawsze pokazuje jako kolor co też czasem bywa męczące.
ogólnie polecam , cewka oceniam na 4 w skali szkolnej.
szkując się do zmiany jesli masz cewkę koncentryczną można spokojnie brać (znacznie wzrośnie obszar skanowanego gruntu) a jeśli już masz DD to raczej mocno bym się zastanawiał.

Pozdrawiam.
Napisano
Witam. Posiadam Bounty Huntera Land Stara z cewką Nel Tornado. Wykrywacze - podobno to samo zaś cewki troszkę inne. Jestem bardzo zadowolony z tego zestawu. Przez kilka dni na oryginalnej cewce przeczesałem kawałek działki i wszysko co sygnalizował jako kolor wykopałem. Po zamontowaniu Nela wystarczyła minuta i widać było różnice. W trybie Notch bezbłędnie wskazuje kolor i piękny powtarzający się dźwięk. Zrobiłem test w powietrzu i dla 50 groszy zasięg wzrasta o około 7 - 8 cm.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie