romanrp Napisano 1 Czerwiec 2014 Autor Napisano 1 Czerwiec 2014 witam szukam opini posiadaczy tego sprzetu jaki ma zasieg na monety czy lepszy np od euro ace 350
nunek72 Napisano 1 Czerwiec 2014 Napisano 1 Czerwiec 2014 A co do regulacji głośności - nie było w zestawie z Euro Ace słuchawek z regulacją? Jeśli nie, proponuję dokupić i po problemie...oszczędzisz na bateriach ( wolniejsze zużycie) i będziesz lepiej słyszał i identyfikował sygnały.
romanrp Napisano 1 Czerwiec 2014 Autor Napisano 1 Czerwiec 2014 nielubie chodzic w sluchawkach regulacja w nich jest kiedys przymocowalem je do stelazu ale najlepiej jak jest regulacja w samym sprzecie mysle nad ta delta z cewka 13 tylko niemoge znalezc porownania za garetem 350 jesli no i delta ma cyfrowa identyfikacje
nunek72 Napisano 1 Czerwiec 2014 Napisano 1 Czerwiec 2014 Wg mnie taka zamiana niewiele daje - to zbliżone zasięgowo sprzęty o podobnych możliwościach, konkurujące ze sobą w danym segmencie cenowym.Zgadza się - Delta ma cyfrową identyfikację, ale jakie z tego korzyści? Jedynie podczas chodzenia po plaży, kiedy zapamiętamy wartości wskazywane dla poszczególnych nominałów współczesnych monetek, albo na amerykańskie parki i wykoszone trawniki. A w praktyce, na takich terenach jak pole,łąka czy las i tak wypadałoby kopać każdy sygnał na kolor - nawet ten niejednoznaczny, bo akurat ciekawy kolorek może być maskowany przez jakieś żelazo...Poza tym Delta ma całkowitą dyskryminację żelaza - albo je odrzucamy , albo nie ,a Euro kanarek posiada dla kategorii IRON cztery segmenty.Tak czy siak, ja postarałbym się doskrobać jeszcze 250 zł do tych 1600 i np. kupić Optimę Rutusa - tu napewno już różnica będzie odczuwalna w możliwościach sprzętu i jego zasięgu ( jeśli mówimy o wykrywce na kolorek)Co do słuchawek, osobiście używam na ciepłe dni i polecam firmówki zagłowne XP -można kupić w cenie ok.50 zł.Są dobrej jakości i ucho się nie poci, mają regulację głośności , a jednocześnie nie izolują cię całkowicie od otoczenia.
romanrp Napisano 2 Czerwiec 2014 Autor Napisano 2 Czerwiec 2014 mowisz o optimie a czemu nie o argo czestotliwosc ma mniejsza a to oznacza troche lepszy zasieg podobno a delta kusi mnie ta cewka 13 tylko nigdzie niemoge znalez testow z nia na cewce 13 chodzi mi o porownanie z argo garetem 350 kwestia wazna to budzet najlepiej tak do okolo 1500 i tak mysle szukam co by bylo najlepsze w tej cenie
nunek72 Napisano 2 Czerwiec 2014 Napisano 2 Czerwiec 2014 Z Twoich postów sugeruję ,że interesuje Cię sprzęt na drobnicę, dlatego zaproponowałem Optimę.Sprzęty pracujące na wyższej częstotliwości są dedykowane do poszukiwań drobnicy. Argo to sprzęt niby uniwersalny, ale moim zdaniem jak coś jest uniwersalne to jest do d...y. Argo ma bardzo dobry zasięg, lecz na małe kolorki typu drobne monetki wg mnie nie bardzo się spisuje.Zwłaszcza na ornych polach. Można co prawda przełączyć się na filtr 4-go rzędu i wtedy kosi monetki aż miło, ale zasięg ma jak ACE 150...Na YouTube powinieneś coś znaleźć n/t Delty z Detechem.W cenie do 1500 zł oprócz EuroAce to masz jeszcze właśnie Deltę ,Euroteka, Tesoro Cibolę , Proximę, Coinmastery Whites'a, Golden Mask 1,2,3. Albo spróbuj zapolować na używaną Omegę,ale z minimum 11DD.
romanrp Napisano 2 Czerwiec 2014 Autor Napisano 2 Czerwiec 2014 kurde trudno cos wybrac mialem gareta 150 pozniej 350 roznica byla no i teraz szukam czegos lepszego o 350 ale budzet jest niezaduzy chodze po polach ornych i nastawiony jestem glownie na monety obraczki golebi itp no i szukam porownania roznych sprzetow z garetem 350 chodzi szczegolnie o troche lepszy zasieg i caly czas chodzi mi po glowie ta delta 13 dodaja jeszcze do niej pinpointera a kolega nunek jaki ma obecnie sprzet jesli mozna wiedziec
romanrp Napisano 2 Czerwiec 2014 Autor Napisano 2 Czerwiec 2014 kurde trudno cos wybrac mialem gareta 150 pozniej 350 roznica byla no i teraz szukam czegos lepszego o 350 ale budzet jest niezaduzy chodze po polach ornych i nastawiony jestem glownie na monety obraczki golebi itp no i szukam porownania roznych sprzetow z garetem 350 chodzi szczegolnie o troche lepszy zasieg i caly czas chodzi mi po glowie ta delta 13 dodaja jeszcze do niej pinpointera a kolega nunek jaki ma obecnie sprzet jesli mozna wiedziec
romanrp Napisano 2 Czerwiec 2014 Autor Napisano 2 Czerwiec 2014 gareta juz niemam takze sprawa z detechem odpada poszukam jeszcze moze znajde cos uzywanego w dobrej cenie a jak nie to moze ta delte z detechem 13 wezme zobacze jeszcze moze ktos robil testy delta i euro ace
romanrp Napisano 2 Czerwiec 2014 Autor Napisano 2 Czerwiec 2014 czekam na opinie kogos kto robil testy delta 4000 z cewka 13detech
tedinho13 Napisano 2 Czerwiec 2014 Napisano 2 Czerwiec 2014 Tutaj np. masz test delty z detechem,chyba że już widziałeś ten filmik;-) https://www.youtube.com/watch?v=B_SdzjtkuJw&list=LLJ7JkE9yewTDMbN9eYGflDw
romanrp Napisano 3 Czerwiec 2014 Autor Napisano 3 Czerwiec 2014 tak widzialem ten filmik szkoda ze niebylo porownania z garetem 350
romanrp Napisano 10 Czerwiec 2014 Autor Napisano 10 Czerwiec 2014 czekam na testy posiadaczy delty z detechem 13 najlepiej zeby bylo jakies porownanie z euro ace 350
Seba440 Napisano 12 Sierpień 2014 Napisano 12 Sierpień 2014 Witam , od kilku dni jestem posiadaczem DeTech-a 13 i po pierwszych testach jestem pozytywnie zaskoczony (delta 4000) . Cewka wkurzająco głęboka w porównaniu do 10 ale to plus oczywiście . Ciut się wzbudza nawet przy czułości 8 - 9 ale to nie problem , lekki minus problem z namierzaniem pinpointerem ale myślę że to kwestia dogadania się z cewką . Ort Prusy 1756 r z przechodzonego pola wyjeła więc na testach to wielki plus. Pozdrawiam i czekam na opinię innych użytkowników .Seba440
romanrp Napisano 13 Sierpień 2014 Autor Napisano 13 Sierpień 2014 podaj jakies konkretne dane nt glebokosci
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.