tanksiu Napisano 22 Maj 2014 Autor Share Napisano 22 Maj 2014 Witam.Pomożecie w identyfikacji jak mi się wydaje brakteata?Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanksiu Napisano 22 Maj 2014 Autor Share Napisano 22 Maj 2014 Druga strona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioAT Napisano 23 Maj 2014 Share Napisano 23 Maj 2014 Witam !Kolego, wygląda to na brakteat pomorski Anklam musisz poszukać w necie bo identyfikacja brakteatów guziczkowych to nie taka prosta sprawa i trzeba sporo czasu na to poświęcić a przy okazji coś Ci tak zostanie .Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pas Napisano 8 Listopad 2014 Share Napisano 8 Listopad 2014 Pozwolę sobie dołączyć się do wątku. Jak zakończyła się identyfikacja ? Gdzie został znaleziony Twój brakteat ? Znalazłem identycznego, dlatego jestem zainteresowany id... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zozu Napisano 9 Listopad 2014 Share Napisano 9 Listopad 2014 Identyfikacja takich monet bywa trudna, tak jak to pisał marioAT. Na podstawie zdjęć, wydaje mi się, że na twojej monetce widnieje zarys orła i skłaniał bym się bardziej, że jest ona z Dolnego Śląska.(miejsce znalezienia też by mogło pomóc w identyfikacji) Pozycja 962:http://sredniowiecze.wcn.pl/coins?page=64 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pas Napisano 10 Listopad 2014 Share Napisano 10 Listopad 2014 Moja znaleziona na Pomorzu Zachodnim, dlatego też sugestia o Anklam mnie zaciekawiła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioAT Napisano 10 Listopad 2014 Share Napisano 10 Listopad 2014 Witam!Idź ty tropem : http://wcn.pl/archive?q=anklam.Pozdrawia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pas Napisano 11 Listopad 2014 Share Napisano 11 Listopad 2014 Ok Koledzy, dzięki. Poszukam sobie w wolnym czasie. WCN przeglądałem, spróbuję jeszcze dotrzeć do jakiegoś katalogu brakteatów z Anklam.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.